3 spørgsmål til eksperten

Jeg understreger altid, at man skal være særlig opmærksom på akne i puberteten.

Img_Jeg understreger altid, at man skal være særlig opmærksom på akne i puberteten.

Akne i puberteten optræder hos næsten 80 % af alle teenagere. Ansigtet, og ofte ryggen, bliver fedtet, og hudens porer tilstoppes. Røde bumser med en hvid pustel bryder ud på huden.  Hvordan kan dette behandles? En dermatolog giver gode råd

Hvilken form for akne kan opstå i puberteten?

Det er ikke alle teenagere, der har samme form for akne.

Nogle får nogle få bumser engang imellem, mens andre får mange, meget store og dominerende bumser. Dette kan påvirke deres selvtillid, især fordi akne, hvis sygdommen ikke behandles, kan vare ved i adskillige år. Vores unge patienter behandler ofte deres bumser forkert, hvilket kan give ar. Intensiteten varierer afhængigt af tidspunktet på året, men er størst om efteråret.

Hvilke behandlinger vil du anbefale?

Jeg forklarer mine patienter, hvad akne er, så de kan forstå, hvad formålet med behandlingerne er.

og jeg understreger altid, at der er behov for regelmæssig overvågning. Jeg ordinerer produkter, der virker lokalt, som skal reducere dannelsen af hudorme (adapalen) og virke på nogle af de bakterier, der giver betændte bumser (benzoylperoxid). Det er ofte nødvendigt med en oral behandling (cykliner) for at opnå størst effektivitet. Ved meget intense og resistente former for akne foreslår jeg en behandling med isotretinoin.

Udfører du også indgreb ved konsultation på din klinik?

Akne kan være det, man kalder “ikke-inflammatorisk”

hvor porerne i hudens talgkirtler er tilstoppede med mange komedoner (hudorme) og mikrocyster. Huden har derfor brug for at gennemgå en dermatologisk rensning. Der gennemføres et smertefrit mindre indgreb på overfladen af huden for at tømme hudormene og mikrocysterne ud, som øger behandlingens effektivitet.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler