ANSIGTSRENS TIL FEDTET OG UREN HUD

Article Read Duration 5 min læsning

Et af de hyppigst stillede hudplejespørgsmål er: Hvordan slipper man af med fedtet og uren hud?

Regelmæssig ansigtsrensning med de rigtige produkter er en vigtig del af din daglige hudplejerutine til uren og fedtet hud. Det er vigtigt at fjerne talg, olie, snavs og døde hudceller fra huden, der kan tilstoppe porerne og kan indeholde bakterier, både morgen og aften. Dette giver din hud mulighed for at regenerere naturligt og reducere risikoen for dannelse af nye udbrud.

HVOR OFTE BØR MAN RENSE FEDTET OG UREN HUD?

Ved at inkludere ansigtsrens i din daglige morgen- og aftenrutine kan du reducere risikoen for udbrud. Herunder kan du læse om hvorfor, det er en god idé at rense fedtet og uren hud hver morgen og aften.

 

ANSIGTSRENS OM MORGENEN

Ansigtetsrens i din hudplejerutine om morgenen kan hjælpe med at reducere fedtet og uren hud. Om natten, mens vi sover, opbygges talg og døde celler på hudens overflade, som kan tilstoppe porerne, og skaber de perfekte betingelser for dannelse af urenheder.

Derfor er det første skridt i din daglige morgenrutine at rense huden skånsomt med et mildt rensende produkt. Brug derefter en passende dagcreme eller serum, som er tilpasset til din hud og dit behov.

 

ANSIGTSRENS OM AFTENEN

Din hud fornyer sig naturligt, mens du sover. For at give huden de bedste betingelser for at regenerere i løbet af natten, er det derfor en god idé at rense huden, inden man går i seng.

Hvis man ikke får fjernet overskydende talg, olie, snavs og makeup fra huden om aftenen risikerer man, at porerne bliver tilstoppede i løbet af natten. Tilstoppede porer kan resultere i ophobning af talg, der kan føre til nye urenheder.

HVORDAN RENSER MAN FEDTET OG UREN HUD?

Rens dit ansigt grundigt og skånsomt hver morgen for at fjerne talg og døde hudceller og om aftenen for at fjerne makeup og snavs. Fjern makeup med en miceller rensevand på en vatrondel efterfulgt af et skummende renseprodukt til at fjerne olier og de bakterier, der trives under fedtede forhold.

Fokusér på at rense din T-zone, omkring næsen, hagen og eventuelle sprækker hvor olier kan samles. Rens i ca. 20-30 sekunder. Skyl med lunkent, ikke varmt vand. Tør forsigtigt dit ansigt med et rent håndklæde til ansigtet (ikke håndklædet du brugte til kroppen efter brusebadet).

Efter rens bør du anvende en passende fugtighedscreme for at holde hudens fugtniveau i balance.

 

VÆLG DEN RIGTIGE FUGTIGHEDSCREME

Det er vigtigt, at vælge en fugtighedscreme til ansigtet, der passer til din hud og dit behov. Brug for eksempel en korrigerende fugtighedscreme som Effaclar Duo+M til uren hud med tendens til akne, der giver fugt og hjælper til at reducere svære urenheder som f.eks bumser.

Har du meget fedtet hud og ønsker en mat finnish kan vi anbefale Effaclar Mat.

 

BØR JEG BRUGE PRODUKTER MED SALICYLSYRE?

Salicylsyre er en ingrediens, som effektivt hjælper til at rense tilstoppede porer og modvirke hudorme. Produkter som indeholder eksempelvis salicylsyre og LHA kan derfor være gavnlige, hvis du har uren og fedtet hud. De eksfolierende egenskaber i disse aktive ingredienser hjælper med at holde huden ren. Prøv for eksempel Effaclar Micro-Peeling Rensegelé.

BEDSTE ANSIGTSRENS TIL UREN OG FEDTET HUD

La Roche-Posay har udviklet Effaclar serien, som tilbyder en komplet løsning til alle stadier af uren og fedtet hud. Herunder har vi givet et eksempel på de bedste renseprodukter til uren og fedtet hud fra Effaclar serien.

  • Effaclar 3-i-1 Rensevand: Fjern makeup og snavs med Effaclar 3-i-1 Rensevand som påføres på en ren vatrondel. Dette produkt er beriget med termalsk og antioxiderende kildevand fra La Roche-Posay, og hjælper til at fjerne snavs og talg fra overfladen af huden som efterlades ren og frisk.
  • Effaclar Rensegelé+M: Rensegelé som skånsomt renser og synligt reducerer urenheder. Fugt ansigtet og massér blidt Effaclar Rensegelé+M ind med fingrene. Massér skummet ind i dit ansigt, og vær særlig opmærksom på områder med urenheder. Skyl med vand og tør med et rent ansigtshåndklæde.
  • Effaclar Micro-Peeling Rensegelé: Reducerer effektivt svære urenheder og overskydende talg. Takket være udvalgte eksfolierende ingredienser, som salicylsyre og LHA, efterlader Effaclar Micro-Peeling Rensegelé hudens struktur mere glat. Fugt huden og massér blidt geléen ind i huden. Skylles af med vand.

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

EFFACLAR er en komplet serie af løsninger til alle stadier af fedtet og uren hud.