Salicylsyre, glykolsyre, niacinamid og zink til uren hud

Article Read Duration 5 min læsning

Der er mange grunde til, at bumser kan komme til syne, f.eks. naturligt fedtet hud, hormonsvingninger eller øget stress.

Uanset årsagen er svaret klart, når det drejer sig om at behandle uren og fedtet hud: En konsekvent hudplejerutine, der indeholder de bedste aktive ingredienser, der kan reducere bumser og urenheder og forebygge fremtidige.

Hudpleje med aktive ingredienser fra La Roche-Posay

La Roche-Posay har skabt hudplejeserien EFFACLAR, som er specielt udviklet til uren og fedtet hud med tendens til akne. Hudplejeserien indeholder flere aktive ingredienser med gavnlige egenskaber til fedtet og uren hud.

Når du skal udvælge hudplejeprodukter, er der nogle særlige ingredienser, du kan kigge efter, der er velegnet for dig, der har uren hud med tendens til akne.

De bedste aktive ingredienser til uren hud er:

  • Salicylsyre
  • Glykolsyre
  • Zink
  • Niacinamid

Her får du en beskrivelse af ingredienserne og deres unikke egenskaber.

Salicylsyre (BHA)

Den vigtigste ingrediens i enhver hudplejerutine til uren hud er betahydroxysyre (BHA), der kaldes salicylsyre.

Salicylsyre er fantastisk mod urenheder som bumser, og for bedre at forstå fordelene og egenskaberne ved denne ingrediens er vi nødt til at se nærmere på, hvad bumser er.

 

Hvad er bumser?

Når overskydende talg ophobes i en pore og bliver fanget sammen med døde hudceller,dannes der en bums . Resultatet? En tilstoppet pore, der viser sig som en bule i huden.

Salicylsyre kan opløse tilstopningen ved aktivt at løsne bindingen mellem hudcellerne, hvilket gør den særligt effektiv til at rense tilstoppede porer, især hudorme.

Salicylsyre er også olieopløselig, hvilket betyder, at den er unikt udstyret til at bevæge sig dybt ind i epidermis og porerne, hvor der er talg og olie i modsætning til andre ingredienser, der virker på hudens øverste lag. Det gør salicylsyren effektiv til at rense huden.

 

Produkter med salicylsyre

Det første trin i en hudplejerutine til uren og fedtet hud er at bruge et renseprodukt med salicylsyre til at fjerne overskydende talg.

EFFACLAR Micro-Peeling Gel indeholder 2 % salicylsyre samt lipohydroxysyre (LHA). LHA er et derivat af salicylsyre og giver en skånsom mikro-eksfoliering. Produktet kan bruges dagligt til at rense tilstoppede porer i dybden og gøre hudens struktur glattere.

Glykolsyre (AHA)

Hvis du er på udkig efter en ingrediens til uren hud med tendens til akne, skal du kigge efter glykolsyre, som er en type alfahydroxysyre (AHA). Ingrediensen findes naturligt i sukkerrør, men har længe været syntetisk udvundet til effektive hudplejeprodukter. Det er også stadig den mest undersøgte AHA.

AHA er en serie vandopløselige ingredienser, der har eksfolierende egenskaber, som kan påvirke hudens overflade. Glykolsyre kan nedbryde de døde hudcellers bindinger og dermed hjælpe med at afsløre en frisk hud nedenunder. Den kan forbedre en ru eller tør struktur, reducere synligheden af mørke pletter og stimulere kollagen produktionen, som har en opstrammende effekt.

Glykolsyre er den alfahydroxysyre med den laveste molekylvægt, hvilket gør den i stand til at trænge ind under hudens yderste lag. Glykolsyre har også antibakterielle egenskaber og udmærker sig ved at reducere mærker og endda ar.

 

Produkter med glykolsyre

Hvis du er på udkig efter en løsning til hud med tendens til akne, som kan reducere urenheder og mærker, kan du med fordel prøve EFFACLAR Ultra Koncentreret Serum. Dette effektive serum indeholder et tri-syrekompleks, der består af glykolsyre, salicylsyre og LHA, og hjælper med at reducere synligheden af porer og forfine en ujævn hudstruktur.

Den koncentrerede blanding indeholder også niacinamid, som er en anden ingrediens, du skal holde øje med i din hudplejerutine til uren hud.

Niacinamid

Niacinamid kaldes også B3-vitamin og er en antioxidant med lindrende og effektive egenskaber. Niacinamid kan hjælpe med at reducere forstørrede porer og forbedre en ujævn hudtone, hvilket gør det til en ideel ingrediens til uren hud.

 

Produkter med niacinamid

Brug af en korrigerende fugtighedscreme som EFFACLAR Duo+M er en ideel måde at inkorporere niacinamid i din daglige hudplejerutine.

Faktisk har fedtet hud brug for fugt for at bevare balancen. Hvis talgproduktionen bliver dehydreret, kan den begynde at overkompensere, hvilket fører til tilstoppede porer.

Denne ansigtscreme indeholder også salicylsyre, der reducerer urenheder, men dens formulering holder huden fugtet i op til 24 timer* efter en enkelt påføring.

Zink

Zink findes naturligt i vores kroppe og er et spormineral, der spiller en vigtig rolle i en række biologiske funktioner, såsom cellevækst, genopbygning af beskadiget væv og opretholdelse af et sundt immunsystem.

Ved påføring på huden er zink kendt for at have rensende egenskaber, der hjælper med at fjerne overskydende olie.

 

Produkter med zink

Behandling af fedtet hud med et mildt renseprodukt, der indeholder zink-PCA, som f.eks. EFFACLAR Rensegelé+M, hjælper med at fjerne snavs, fedt og urenheder og beroliger samtidig huden.

Denne lette gel indeholder også præbiotisk termalsk vand, som yderligere hjælper med at berolige huden og reducere irritation.

Vil du vide mere om fedtet hud og almindelige årsager til den samt få anbefalinger til hudpleje og produkter, kan du læse mere på denne side om fedtet hud.

* Instrumentaltest, 43 personer.