ALT OM
ALLERGISK HUD

Hud med tendens til allergi reagerer lettere på de elementer i vores miljø, der kaldes allergener. Allergener findes overalt omkring os: Pollen i luften, i maden (f.eks. nødder), i visse metaller (f.eks. nikkel) og meget mere.

HUD MED TENDENS TIL ALLERGI

Allergier kan påvirke forskellige dele af kroppen, men vi fokuserer på allergisk hud.

Allergisk hud kaldes også kontaktallergi. Når et allergen kommer i direkte kontakt med huden og passerer gennem hudens beskyttende barriere, udløser det en immunrespons, der resulterer i den allergiske hudreaktion.Typiske symptomer på kontaktallergi

  • Rødme
  • Kløe
  • Brændende fornemmelse i huden

Det kan tage uger, før en allergisk hudreaktion aftager.

Allergi er ikke kun begrænset til kontaktallergi, men kan også skyldes den mad, vi spiser, den medicin, vi tager eller vores omgivelser (f.eks. pollen). Huden kan potentielt bryde ud i nældefeber, udslæt og irritationer forbundet med kløe, svie, varme eller brændende fornemmelser.

HVAD SKAL DU GØRE,
HVIS DU HAR ALLERGISK HUD?

Kontakt altid din læge eller dermatolog, hvis du får allergiske reaktioner på huden. De kan hjælpe med at diagnosticere, om du er allergisk over for noget bestemt og vejlede dig i, hvad du skal gøre eller undgå.

Det kan også være, at du har sensitiv hud. Hvis du har følsom hud, kan du tale med en farmaceut på dit lokale apotek. De kan foreslå hudplejeprodukter, der er velegnede til sensitiv hud.

TOLERIANE

TOLERIANE er en produktserie designet til at fugte og berolige sensitiv hud og hud med tendens til allergi.