GENOPBYG
DIN STYRKE

Cancerbehandlingen er endelig overstået, men det er stadig vigtigt at passe godt på sig selv i de kommende uger og måneder. Det er en fordel at fortsætte med den gode hudplejerutine, som man har taget i brug under behandlingen. Det er meget normalt at føle sig drænet efter behandlingen, men fugt kan faktisk hjælpe. Huden har brug for ekstra kærlighed og pleje i denne periode, da den stadig kan have en vis følsomhed, tørhed og irritation.

Hvis du har mistet håret under behandlingen, kan du opleve, at det ser anderledes ud, når det gror ud. Det er måske mere glat, krøllet eller med en anden struktur eller farve, end man havde før behandlingen. Dit hår bliver blødere og mere skrøbeligt end før, så sørg for at behandle det godt.

OPSØG FÆLLESSKABER
MED ANDRE CANCERPATIENTER

Selv om den sværeste periode af dit cancerforløb er overstået, kan du have brug for tid til at genopbygge den fysiske og følelsesmæssige styrke. Fortsæt med at søge støtte hos andre, der har levet med cancer, da de kan give dig et nyt perspektiv. I de senere år, er mange af dem som har kæmpet mod cancer begyndt at dele sine erfaringer online. Patientforeninger kan også være en god måde at søge disse fællesskaber på.

VALÉRIES HISTORIE

"Efter at jeg fik fjernet brystet gik jeg til behandling på La Roche-Posay Termalsk Center, og jeg er glad for resultaterne: Mit ar er glat, mine smerter er næsten væk, min arm er blevet lettere og mere mobil. Ud over behandlingen var det en fantastisk oplevelse takket være et kompetent team, der forkælede os "

Valérie, 52 år.

Når du føler dig klar, kan du gå i gang med en skånsom massagerutine, som anbefalet af din læge, for at forbedre din huds fleksibilitet og komfort. Hvis du også påfører La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+ på aret under helingsprocessen, kan det hjælpe med at minimere synligheden af aret.

"CANCERBEHANDLING HANDLER IKKE KUN OM BEHANDLINGEN AF SELVE SYGDOMMEN. UD OVER BEHANDLINGEN, KAN KOMPLIMENTERENDE HUDPLEJE FORBEDRE DIN LIVSKVALITET OG HJÆLPE DIG EFTER BEHANDLINGEN"

Pr. Ivan Krakowski
Onkolog og formand for AFSOS, den franske forening for understøttende behandling inden for onkologi