Hypoallergen hudpleje: 
Undgå almindeligt kendte allergenerHypoallergen hudpleje er kosmetiske hudplejeprodukter, som er udviklet under særlig hensyn til at minimere risikoen for at fremkalde allergiske reaktioner på huden. Hvis din hud har tendens til allergi, kan du med fordel undersøge, om et produkt er hypoallergen.


Læs mere om hvad det kræver for, at et produkt kan betegnes som værende hypoallergen.

Definition af Hypoallergen

For at et produkt kan hævde sig af at være hypoallergen, skal producenten kunne dokumentere det med videnskabelige og pålidelige data, der bekræfter produktets meget lave allergifremkaldende potentiale. Eksempelvis må produktet ikke indeholde kendte allergene stoffer.

Der findes mange forskellige allergener, såsom nikkel, krom, gummi, konserveringsmidler og parfume mm.

Det er vigtigt at sige, at selvom et produkt er hypoallergen, er det ikke en garanti for, at man ikke kan opleve allergiske reaktioner, eftersom det er individuelt fra person til person, hvordan huden reagerer på forskellige allergene stoffer.

Hud med tendens til allergi

Hvis du har hud med tendens til allergi, kan det minimere risikoen for allergiske reaktioner, hvis du bruger hudplejeprodukter, som er hypoallergene.

Du bør dog altid gå til din læge eller dermatolog, hvis du har mistanke om en hudallergi, så du kan få vejledning og eventuel behandling. Læs mere om symptomer og behandling af allergisk hud her. 

De kan hjælpe dig med at finde ud af, om din hud er allergisk over for bestemte allergener, eller om du blot har særligt sensitiv hud.

Ønsker du at vide mere, om hvad forskellen er på allergisk og sensitiv hud? Klik her og læs mere.

TOLERIANE

TOLERIANE er en produktserie designet til at fugte og berolige sensitiv hud og hud med tendens til allergi.