HVAD ER MIKROBIOM?

Mikrobiom (eller mikrobiota) er kroppens usynlige økosystem af mikroorganismer og bakterier, der lever på din hud. Disse mikroorganismer interagerer og kommunikerer med hinanden, og de spiller en vigtig rolle med hensyn til at bevare vores helbred1 og en sund hud.

Sammen udgør mikroorganismer og bakterier et komplekst økosystem med en sammensætning, der er helt unik for den enkelte person, ligesom et fingeraftryk.

Hudens mikrobiom er et billede af hudens tilstand og er påvirket af kost, livsstil, stress, alder, personlig hygiejne - ja selv dit kæledyr og de mennesker, du bor sammen med, har indflydelse på dit unikke mikrobiom.HUDENS MIKROBIOM
EN VIGTIG DEL AF IMMUNFORSVARET

Huden er kroppens første forsvarslinje og en vigtig del af immunforsvaret. Hudens mikrobiom har vist sig at være tæt forbundet med mange hudsygdomme og er også et centralt element, når det gælder hudens immunsystem.

Bakterierne forhindrer bl.a. væksten af potentielt skadelige indtrængende mikrober og de er med til at lære immunsystemet at genkende udefrakommende aggressorer – faktisk ville immunsystemet ikke fungere ordentligt uden hudbakterier2.

Hudens mikrobiom spiller også en afgørende rolle med hensyn til at opretholde hudens barrierefunktion.VIGTIGHEDEN AF
BALANCEN I HUDENS MIKROBIOM

Det er meget vigtigt at forstå balancen i hudens mikrobiom for at kunne skabe den harmoni, der er nødvendig for at opretholde en sund hud. Ubalance i hudens mikrobiom har en effekt på hudens tilstand.

 

laroche posay landingpage microbiome science bacterias1
UBALANCE
Ubalance i mikrobiomet skyldes manglende diversitet af forskellige bakteriearter og mikroorganismer på huden. Denne manglende diversitet kan være forbundet med hudproblemer som f.eks. tendens til akne og atopi.
laroche posay landingpage microbiome science bacterias2
BALANCE
Ved at genoprette diversiteten af de forskellige bakterier og mikroorganismer på huden opnås et balanceret mikrobiom, hvilket generelt skaber en bedre hudtilstand. Dette mikrobiom fungerer som en naturlig healer og beskytter ved
 
 

LA ROCHE-POSAY & MIKROBIOMVIDENSKAB

Hos La Roche-Posay har vi altid skubbet til grænserne for, hvad der er muligt inden for hudpleje. Gennem vores studier af mikrobiomet lærte vi, at hvis mikrobiomets økosystem er i balance, opleves huden også mere behagelig. Hvis der er ubalance, synes problemerne at blive værre.
   

VORES MISSION

Hos La Roche-Posay er det vores mission at levere livsændrende hudpleje til personer med sensitiv hud, og vi har i mere end 10 år været pioner inden for den dermatologiske mikrobiomvidenskab, og har udviklet en ny ingrediens, Aqua Posae, der dyrkes i vores termalske vand. Da den først blev indarbejdet i vores produkt, overgik resultaterne alle vores forventninger: Mikrobiomet endte i balance og opretholdt denne balance bedre.

MIKROBIOM OG HUD MED TENDENS TIL ATOPI

Ubalance i hudens mikrobiom kan være forbundet med hud, der har tendens til atopi. Forskning har vist, at atopi er forbundet med et dramatisk fald i bakteriel diversitet, hvor helt op til 30% af økosystemet kun indeholder én bakterie: staphylococcus aureus.

Ubalancen i huden mikrobiom bidrager til tre indbyrdes forbundne mekanismer.

  1. Kolonisering af stafylokokker: Der er altid tilbagevendende udbrud
  2. Ændring af hudens barriere: Huden er meget tør
  3. Betændelse i huden: Huden klør

LIPIKAR AP+M
TIL HUD MED TENDENS TIL ATOPI

I mere end 10 år har vi hos La Roche-Posay fokuseret på dette nye forskningsområde, mikrobiomvidenskaben.

Derfor har La Roche Posay lanceret Lipikar Balm AP+M til mennesker med meget tør hud eller hud med tendens til atopi.

Den modificerede formulering af mærkets ikoniske produkt til hud med tendens til atopi indeholder microrésyl, en ny ingrediens, der hjælper med at balancerer hudens mikrobiom.

Med sin AP+M-teknologi virker Lipikar Balm AP+M på tre niveauer for at begrænse virkningen af meget tør hud og udbrud: det er øjeblikkeligt beroligende, kløestillende og reducerer forekomsten af udbrud.

Læs mere her.

LA ROCHE-POSAY & HUDENS MIKROBIOM

I mere end 10 år har vi hos La Roche-Posay fokuseret vores videnskabelige og dermatologiske forskning i mikrobiomet og udviklet nye typer af hudpleje for at skabe ny balance i og styrke hudens mikrobiom.

VIGTIGE INGREDIENSER

 

AQUA POSAE
FILIFORMIS

Udviklet for at genskabe balancen i mikrobiomet og genoprette hudbarrierefunktionen.

TERMALSK KILDEVAND

La Roche-Posay Termalsk Kildevand har naturlige præbiotiske egenskaber; det hjælper med at balancere hudens mikrobiom for at styrke, berolige og beskytte huden.

HVOR MANGE MIKROBER FINDES DER PÅ MIN HUD?

Der er flere mikrober i den menneskelige krop (faktisk omkring flere billioner) end der er stjerner i Mælkevejen.


HVAD VEJER MIT MIKROBIOM?

Hvis du kunne placere dit mikrobiom i en spand, ville det veje omkring 1,5 kg, hvilket er næsten lige så meget som hjernen.


HVORNÅR UDVIKLES HUDENS MIKROBIOM?

Spædbørn får deres første mikrobiom tidligt i deres udvikling. Nogle af de centrale faktorer, der kan påvirke denne udvikling, er, om de blev født via fødselskanalen eller ved kejsersnit.