HVAD SKYLDES FEDTET OG UREN HUD?
HVAD KAN MAN GØRE?

I modsætning til den almindelig opfattelse, så skyldes uren hud ikke at man har beskidt hud. Faktisk kan man også risikere fedtet eller uren hud ved at rense sin hud for meget. Hvis du leder efter årsagen til bumser, så er synderen talgkirtlen, som producerer den olie, der er kendt som talg. Under påvirkning af hormoner og flere andre faktorer (stress, UV, forurening) producerer disse kirtler overskydende olie, der tilstopper dine porer og kan føre til udbrud af uren hud.
VIGTIG VIDEN OM

FEDTET OG UREN HUD

Selvom fedtet og uren hud med tendens til akne delvist kan skyldes genetiske forhold, så kan de rigtige livsstilsjusteringer, sammen med en effektiv daglig hudplejerutine, hjælpe med at reducere milde tilfælde af uren hud. Bare rolig, vi fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide.

I mere alvorlige tilfælde kan din dermatolog rådgive dig om en kombination af medicin og dermokosmetiske løsninger fra apoteket, når din urene hud er i bedring. I alle tilfælde er nøglen til succes at holde sig til den behandling, der er ordineret af din dermatolog, selvom det tilsyneladende ikke virker i starten.

Dette afsnit handler om fedtet og uren hud samt hud med tendens til akne, inklusiv hormonel akne, og afslører samtidig nogle af de mindre kendte årsager til udbrud af bumser: Stress, UV og forurening. Du kan også læse om gode råd til, hvordan man kan pleje fedtet og uren hud.

LÆS MERE OM
UREN HUD

KÆRE

LÆSERE

Oplysningerne, der vises her, er kun beregnet til generelle uddannelsesmæssige formål og bør under ingen omstændigheder erstatte professionel medicinsk rådgivning. Har du medicinske spørgsmål, bør du altid søge råd fra en kvalificeret læge eller lignende.