PLEJE TIL DEHYDRERET, STRAM OG TØR HUD

Interne og eksterne faktorer kan få din hud til at miste vand og dehydrere, hvilket fører til stram hud og ubehag. For at holde din hud optimalt hydreret: Påfør regelmæssigt fugtgivende cremer. Hold huden dækket om vinteren og brug solbeskyttelse om sommeren. Undgå langvarig opholdelse i vand. Hold dit hjem tempereret og fri fra støv og mider. Spis sundt. Drik masser af vand.

KENDETEGN VED

TØR OG SENSITIV HUD

Sådan kan du finde ud af, om din hud er dehydreret

Når dermatologer (hudlæger) vurderer, om man har tør og dehydreret hud, ser de blandt andet efter synlige tegn som tørre pletter, stram eller ru hud. Ud over disse kendetegn kan tør hud forårsage en følelse af stramhed eller en prikkende fornemmelse i huden. Tør hud kan medføre, at man kommer ind i "kløens onde cirkel": Tør og sensitiv hud kan begynde at kløe, og det er derfor naturligt at kløe på huden.

Dette giver kun en midlertidig beroligende følelse, men samtidig kan det svække hudens barriere.

En svækket hudbarriere er mere sårbar og mindre beskyttet over for eksterne faktorer, som kommer i kontakt med huden. Dette kan føre til øget tørhed, irritation og dermed kløe. På den måde begynder den onde cirkel.

Udseendet og følelsen forårsaget af tør hud kan påvirke livskvaliteten. Mange kvinder, der lider af tør hud, siger, at de undgår at bruge makeup; nogle kan endda føle sig mindre attraktive og miste selvtilliden.

HVAD FORÅRSAGER TØR OG SENSITIV HUD

For at forstå hudpleje til tør hud bør du også forstå årsagerne

Din hud fungerer som en barriere. Det er nødvendigt at opretholde hudens fugtighedsniveau for at den kan fungere optimalt og yde beskyttelse mod eksterne faktorer. For at forblive smidig og intakt har hudens yderste lag brug for et vandindhold på 10-15 %. Når de ydre lag af din hud mister vand, kan din hud blive dehydreret. Dehydreret hud kan medføre skællende hud.

De biologiske processer som medfører, at huden bliver dehydreret, er kompleks; heraf kan nævnes mangel på et hudprotein kaldet filaggrin, lipidmangel, mangel på den naturlige fugtighedsfaktor (NMF), samt en mangel på proteiner og enzymer, der er ansvarlige for keratinisering og organisering af celler og nedbrydning af den hydrolipide film.

Der er mange faktorer, der kan forårsage tør og dehydreret hud. Nogle er eksterne, og nogle er interne:

 1. Miljøet – lave temperaturer om vinteren, høje temperaturer om sommeren, vinden, ultraviolette stråler fra solen, og indendørsklima med centralvarme eller air-condition kan fremskynde fordampning af vand, i huden, hvilket kan føre til dehydreret hud.
 2. Huden er også mere udsat for dehydrering, såfremt hudens barriere er svækket.
 3. Langvarig eller hyppig kontakt med vand kan ligeledes føre til dehydrering. Dette kan ofte ske, hvis du har et job, der kræver, at du vasker hænder eller har hyppig kontakt med vand, for eksempel hvis du er frisør eller sygeplejerske.
 4. Kemi i form af eksempelvis husholdnings- og rengøringsprodukter kan påvirke din huds barrierefunktion.
 5. Korrekt ernæring er vigtig for at opretholde en hud i balance. Mangel på essentielle fedtsyrer kan blandt andet svække hudens naturlige modstandskraft.
 6. Aldring og hormonelle ændringer kan også reducere hudens evne til at holde det fugtniveau.
 7. Dehydrering forårsager tør hud. Det lyder indlysende, men det skal siges – de fleste af os drikker simpelthen ikke nok vand.

EFFEKTIV PLEJE TIL TØR HUD

Enkle trin til at hjælpe med at holde din huds fugtigniveau

Du kan have en naturlig tilbøjelighed til tør hud, men her er nogle enkle trin, du kan tage for at give din hud fugt:

 • Du kan styrke og fugte din hud ved regelmæssig brug af fugtighedscremer, der hjælper huden med at opretholde optimal fugtighed.
 • Om vinteren bør du dække udsat hud med et tørklæde og handsker. Om sommeren bør du beskytte dig mod solen.
 • I dit hjem eller på kontoret bør du skrue ned for centralvarmen og åbne vinduerne fra tid til anden. Hvis din indendørs atmosfære er meget tør, kan du overveje at få en luftfugter.
 • Tag korte brusebade frem for lange og varme bade. Påfør fugtgivende hudpleje inden for 10 minutter efter et bad eller brusebad.
 • Brug gummihandsker, når du gør rent eller vasker op. Hvis dit job kræver hyppig håndvask, bør du bruge en fugtgivende håndcreme.
 • Brug produkter der eksfolierer skånsomt – og brug dem sparsomt.
 • Spis en sund kost rig på vitamin A, C og E samt essentielle fedtsyrer.
 • Drik vand – mindst 1,5 liter om dagen.

FUGTGIVENDE HUDPLEJE HVER DAG

Giv din hud regelmæssig fugtgivende pleje for at holde huden hydreret og smidig

Uanset hvad årsagerne er til din tørre hud, vil en daglig rutine med nærende, fugtgivende og beskyttende hudpleje kunne hjælpe til at opretholde din huds fugtbalance.

For at holde din hud optimalt fugtig bør du tilføje fugtgivende hudplejeprodukter i din daglige hudplejerutine:

 • Fugt huden to gange om dagen, selvom du til tider føler, at din hud ikke har brug for det.
 • Efter dit brusebad eller bad, bør du tørre huden skånsomt og påføre fugtighedscreme på dit stadig fugtige ansigt og krop inden for 10 minutter.
 • For at bevare hudens beskyttende barriere bør du bruge en makeupfjerner som skånsomt fjerner makeup, såsom micellar rensevand.
 • Brug solcreme hver dag.
 • I koldt vejr bør du bruge en rig fugtgivende creme, der hjælper til at styrke hudbarrieren.
 • Hav en fugtgivende håndcreme med dig i din håndtaske.
 • Husk både fugtgivende pleje til ansigt og til krop.

Obs. Til mænd med tør hud. Ud over at følge ovenstående råd bør du fugte din hud efter barbering.

PRODUKTER TIL TØR HUD

La Roche-Posay har udviklet produkter til ansigt og krop, som er designet til at holde din hud smidig og hydreret.

Hudpleje til tør hud i ansigtet

Produkter fra TOLERIANE-serien er fugtgivende og udviklet med optimal tolerance for sensitiv hud. Ligeledes hjælper produkterne med at reducere hudens ubehag. TOLERIANE-serien indeholder både serum, ansigts- og øjencremer, renselotion og spray.

Herunder er tre bud på fugtgivende hudpleje fra Toleriane:

 • TOLERIANE Sensitive er en fugtgivende og beroligende creme, der styrker hudbarrieren og giver op til 48 timer intens fugtighed. Desuden bidrager cremen til at genoprette hudens velbefindende.
 • TOLERIANE Dermallergo Creme er en intens fugtgivende og beroligende dagcreme til både sensitiv og intolerant hud. Den reducerer hudens ubehag og er testet på allergisk hud.
 • TOLERIANE Dermallergo Serum giver huden øjeblikkelig fugt med op til 48 timers effekt. Den beroliger øjeblikkelig sensitiv hud som opleves sårbar, stram og med tendens til rødme, samt styrker hudbarrieren og beskytter huden mod eksterne påvirkninger.

Hudpleje til tør hud på kroppen

Huden på din krop har også specifikke behov. LIPIKAR-serie fra La Roche-Posay tilbyder komplet kropspleje til hele familien med tør og sensitiv hud. For optimal fugt hele året bør du vælge LIPIKAR-produkter passende til dagen og årstiden:

 • Forkæl din krop med et afslappende bad efter en lang dag. Massér derefter din fugtige hud med berigende LIPIKAR Lait Bodylotion for at give fugt til hele natten.
 • Vinteren kan være den hårdeste tid for huden. Beskyt sensitiv hud mod tørhed med den ekstra rige LIPIKAR Baume AP+M. Formuleret til ekstrem tør hud med tendens til atopi. Absoberes hurtigt, og klistrer eller fedter ikke. Hjælper med at balancere hudens mikrobiom og styrker hudbarrieren.
 • LIPIKAR Xerand håndcreme plejer og blødgører hænderne uden at fedte. Den tilfører fugt, styrker hudbarrieren og beskytter hænderne.

 

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

VORES SIKKERHEDS-
FORPLIGTELSER

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

UDVIKLET MED FOKUS PÅ TOLERANCE

Se mere
Vores produkter er udviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud. Dokumenteret effektivitet og tolerance.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

LIGE DET VÆSENTLIGE,

I KORREKT AKTIV DOSERING

Se mere
Vores produkter er udviklet i samarbejde med dermatologer, og indeholder kun de nødvendige ingredienser i den rigtige aktive dosis.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TILPASSET HUDPLEJE

TIL DE FLESTE BEHOV

Se mere
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fedtet or uren hud, tør hud, svækket hud, hud med tendens til rødme, og mange andre behov.
laroche posay safety commitment formula protection product head

BESKYTTENDE EMBALLAGE

TOLERANCE OG EFFEKTIVITET

Se mere
Vi bruger beskyttende emballage og kun de mest nødvendige konserveringsmidler for en høj tolerance og effektivitet over tid.