DEN BEDSTE HUDPLEJERUTINE
TIL SENSITIV HUD

Article Read Duration 7 min læsning

Når du har sensitiv hud, er det vigtigt at finde de produkter din hud tolererer. La Roche-Posay har specialiseret sig i at udvikle produkter til sensitiv hud.

En sensitiv hudvenlig hudplejerutine er også et must:

• Rens forsigtigt med micellar rensevand for at undgå kontakt med hårdt vand og fjern makeup uden at gnide
• Berolig huden med termalsk kildevand spray
• Påfør en daglig fugtighedscreme formuleret specielt til sensitiv hud
• Beskyt sensitiv hud mod forurening og UV
• Ekstra pleje på særligt udsatte/sensitive områder som øjne og læber
• Søg efter hypoallergen makeup og makeup der er testet på sensitiv hud eller hud med tendens til allergi

HVILKEN FUGTIGHEDSCREME OG HUDPLEJERUTINE TIL SENSITIV HUD?

Undrer du dig over, hvilken daglig fugtighedscreme du kan anvende på den sensitive hud i dit ansigt? Er du ikke sikker på, hvilken “hudplejerutine” der vil holde din sensitive hud i sin "comfort zone"? Du er kommet til det rigtige sted! Læs videre for at finde ud af mere om pleje af din sensitive hud, læber og øjne samt tip til at undgå alle de irriterende brændende eller stikkende fornemmelser.

3 REGLER FOR HUDPLEJE TIL SENSITIV HUD

Regel 1. Vælg produkter som tolereres af sensitiv hud, og med styrkende og beroligende ingredienser.

For dem med sensitiv hud, skal du sørge for at kigge efter de rigtige produkter. Eftersom sensitiv hud er særligt følsom over for eksterne påvirkninger, kan man her sige “less is more”, når det kommer til sensitiv hud. Vælg produkter der er formuleret særligt til sensitiv hud. Følgende ingredienser er ikke udtømmende, men har enten beroligende eller styrkende egenskaber for huden og dens barriere:

 • Neurosensine
 • Aqua Posae Filiformis
 • Niacinamide
 • La Roche-Posay Termalsk Kildevand

Desuden er vores TOLERIANE Make-up særligt udviklet til sensitiv hud.

 

Regel 2. Emballage er vigtig!

Selv produkter med formler udviklet til sensitiv hud kan risikere at få din sensitive hud til at blusse op, hvis formlen ikke er tilstrækkeligt beskyttet. Hvorfor? Fænomenet kaldet retro-kontaminering, hvor partikler i luften kommer ind i pakningen, efter at den er blevet åbnet, kan påvirke produktets. Disse mikroskopiske partikler kan potentielt forurene dine omhyggeligt udvalgte daglige ansigtsplejeprodukter. Hvis du har sensitiv hud, bør du vælge produkter i tuber i stedet for krukker for at minimere risikoen for, at forurene formlen med dine hænder eller luftbårne partikler, hver gang du tager af produktet.

Ideelt set bør emballage, der er kompatibel med sensitiv hud, være hermetisk - det vil sige lufttæt - med beskyttelsesventiler for at undgå forurening eller oxidation. Der skal heller ikke være kontakt mellem produktet og metalkomponenter, da metalioner kan påvirke sensitiv hud. Et glimrende eksempel er TOLERIANE Dermallergo Creme, hvis minimalistiske og beroligende formel er beskyttet i en lufttæt pumpedispenser.

 

Regel 3. Test dine hudplejeprodukter

Den bedste måde at sikre din tolerance over for et produkt er, at teste det på din hud.

Nu kender du principperne bag valg af ansigtsplejeprodukter til sensitiv hud. Gå længere ned på siden for at sammensætte din rutine.

DEN BEDSTE DAGLIGE HUDPLEJE RUTINE TIL SENSITIV HUD

Din 7-trins vejledning til at holde sensitiv hud i sin "comfort zone"

Trin 1: Skånsom daglig rens

Når du renser sensitiv hud, er dit buzzword skånsom. For at respektere dens naturlige balance skal du bruge en pH-neutral makeupfjerner specielt formuleret til at rense sensitiv hud. Her vil din sensitive huds bedste ven være 3-i-1 Rensevand, der fjerner ethvert spor af snavs og forurening fra huden uden behov for at gnide eller skylle med hårdt vand, eller renseprodukter, der er specielt formuleret til den mest sensitive hud, såsom TOLERIANE Renselotion.


Trin 2: Følg op med beroligende termalsk kildevand

Prøv vores La Roche-Posay Termalsk Kildevandsspray. Det er naturligt beroligende og antioxiderende takket være sit unikke mineralindhold, der er rig på selen.


Trin 3: Vælg et hudplejeprodukt, der passer til alle dine behov

Herunder er fremhævet en række produkter og serier fra La Roche-Posay, som er velegnet til forskellige behov:

 • Øverst på listen af produkter til sensitiv hud, der har tendens til rødme og til at at føles stram, prikkende, tør og ubehagelig, er TOLERIANE Sensitive. Ikke nok med at den styrker hudens yderste beskyttende barriere: Den giver også intens fugtighed til huden i op til 48 timer. Dens dobbelte barriere gendannes, huden bliver intenst beroliget, og dens sensitivitet reduceres dag efter dag.
 • Hud med tendens til allergi vil takke TOLERIANE Dermallergo Creme for dens beroligende og beskyttende virkning. Formuleret til de mest sensitive hudtyper og hudtyper med tendens til allergi, forstærker den hudbarrieren. Med TOLERIANE Ultra er hud med tendens til allergi klar til hvad som helst!
 • For at berolige sensitiv hud, der har tendens til rødme, prøv ROSALIAC-serien fra La Roche-Posay.
 • Til fedtet og sensitiv hud er La Roche-Posays EFFACLAR-serie formuleret til at bevare fugt, mens den er målrettet udbrud og reducerer udseendet af forstørrede porer og skinnende, fedtet hud.
 • Til tør, sensitiv hud giver La Roche-Posays NUTRITIC-serie intens fugtg og komfort.
 • Til anti-age løsninger, der er tilpasset sensitiv hud, skal du gå efter HYALU B5-serien, der giver fugt, mens du samtidig bekæmper rynker og andre synlige tegn på aldring.

Trin 4: Beskyt sensitiv hud mod ekstern stress

Hvis man påfører sine hudplejeprodukter om morgenen, hjælper de med at styrke og beskytte din hud mod daglige belastninger som forurening og UV. ANTHELIOS-serien giver meget høj UVA- og UVB-beskyttelse, der er velegnet til selv de mest sensitive hudtyper. Ud over UV-beskyttelse integrerer ANTHELIOS-formler antioxidanter for at beskytte sensitiv hud mod frie radikler dannet af forurening og UV. ANTHELIOS Ultralet Creme SPF50+ har en så beroligende, minimalistisk formulering, at den endda beskytter det sensitive øjenområde. Bliv ved med at scrolle for flere løsninger til det sensitive øjenområde.


Trin 5: Vær opmærksom på ekstra skrøbelige områder som øjne

Nogle dele af dit ansigt, såsom læberne og omkring øjnene, har særlig fin, skrøbelig hud. Vidste du? Øjenkonturens hud er ti gange tyndere end huden i resten af ansigtet. Så sørg for at vælge produkter formuleret specielt til dette område.

 • Til sensitive øjne kan vi anbefale at bruge en fugtgivende øjencreme som TOLERIANE Dermallergo Eyes, som øjeblikkeligt beroliger det sensitive øjenområde.
 • Som anti-age løsning til sensitive øjne, bør du overveje HYALU B5 Eyes, så selv de mest sensitive øjne kan drage fordel af hyaluronsyren.

Trin 6: Pas på dine læber

Læber er integreret i vores daglige kommunikation og udtryk, men de har også tendens til at blive generende tøre og dermed kan sprække. Plus, når læberne er tørre, er det alt for fristende at pille skællende hud af område på eller omkring læberne, hvilket igen øger irritation og inflammation. Så modstå trangen og start en god rutine for glatte, velholdte læber!

 • Prøv NUTRITIC Læbepomade for nem påføring og øjeblikkelig beroligende samt langsigtede fordele.
 • Solens stråler kan også forværre sensitive læber, så i sommersolen eller i bjergene kan det anbefales at du beskytter dine læber eksempelvis med vores ANTHELIOS XL Solstift SPF50+ til udsatte områder og sensitiv hud. 

Trin 7: Hvilken makeup til sensitiv hud?

Nu hvor er din hud er klar, skal du på udkig efter makeup egnet til sensitiv hud og øjne? Sørg for at minimere risikoen for allergi og vælg hypoallergen makeup.

Gå på opgagelse i vores La Roche-Posays TOLERIANE Makeup-serie og find din hypoallergene foundation, mascara, concealer, øjenskygge, eyeliner, læbestift, mm.

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

TOLERIANE er en produktserie designet til at fugte og berolige sensitiv hud og hud med tendens til allergi.

VORES SIKKERHEDS-
FORPLIGTELSER

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

UDVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANCE

Se mere
Vores produkter er udviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.

Dokumenteret effektivitet og tolerance.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

KUN DET MEST NØDVENDIGE,

I KORREKT AKTIV DOSERING

Se mere
Vi bruger beskyttende emballage og kun de mest nødvendige konserveringsmidler for en høj tolerance og effektivitet over tid.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TILPASSET HUDPLEJE


TIL DE FLESTE BEHOV

Se mere
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fedtet or uren hud, tør hud, svækket hud, hud med tendens til rødme, og mange andre behov.
laroche posay safety commitment formula protection product head

BESKYTTENDE EMBALLAGE


TOLERANCE OG EFFEKTIVITET

Se mere
Vi bruger beskyttende emballage og kun de mest nødvendige konserveringsmidler for en høj tolerance og effektivitet over tid.