HUDPLEJE TIL TØR OG EKSTREM TØR HUD 

Article Read Duration 5 min læsning

Mange oplever tør hud i perioder. Det kan skyldes temperaturskift eller lav fugtighed, der kan slide på hudbarrieren og føre til tør, irriteret og nogle gange ekstrem tør hud. Vi guider dig til, hvordan du beroliger ubehaget, og giver dig tips til en hudplejerutine, der fugter og styrker tør hud.

Tegn på tør og sensitiv hud

Typiske kendetegn på tør eller udtørret hud er tørre pletter, flager eller stramhed. Huden kan føles irriteret og stikkende. Det er naturligt at have lyst til at klø sig, men det giver kun en midlertidig beroligende følelse og kan desuden svække hudbarrieren og gøre den mere sårbar.

Hvad forårsager tør og sensitiv hud?

Din hud fungerer som en barriere, og når hudens ydre lag mister fugt, kan huden blive udtørret og sensitiv. Der findes mange faktorer, der kan forårsage tør hud. Nogle er eksterne, og andre er interne:

• Miljøet – lave temperaturer, kold og tør luft om vinteren, høje temperaturer om sommeren, vind, solens UV-stråler samt indeklimaer med centralvarme eller aircondition.

• Langvarig eller gentagen kontakt med vand, for eksempel i et job, der kræver, at du vasker dig/dine hænder hyppigt.  

• Mangel på essentielle fedtsyrer kan svække hudens modstandskraft. Derfor er en sund kost vigtig for at opretholde hudens fugtbalance.

• Ældning og hormonforandringer kan også reducere hudens evne til at bevare fugtniveauerne.

• Dehydrering! Det lyder som en selvfølge, men de fleste af os drikker ganske enkelt ikke nok vand.

Hudpleje og tips til dig med tør hud 

For at bevare hudens fugtniveauer skal hudens vandindhold ligge på mellem 10-15 %. Tilføj en fugtgivende, nærende og beskyttende hudpleje til din daglige rutine, så du styrker og fugter huden dag for dag.

• Brug fugtgivende produkter to gange om dagen, også selvom du nogle gange føler, at huden ikke har brug for det. 

• Når du har været i bad, kan du duppe huden tør og påføre en fugtighedscreme på ansigt og krop indenfor 10 minutter, mens huden stadig er fugtig.

• For at bevare hudens beskyttende barriere så brug en skånsom makeupfjerner, som fx en rensende micellar vand.

• Brug en rig fugtgivende creme til tør hud om vinteren for at styrke hudbarrieren.

• Hav altid en fugtgivende håndcreme med i håndtasken.

• Husk at have fugtgivende hudpleje til både ansigt og krop.

• For mænd er det vigtigt altid at tilføre fugt til huden efter barbering. 

Effektivt fugtgivende produkter til tør hud

La Roche-Posay har udviklet produkter til ansigt og krop, som er designet til at bevare en smidig og fugtet hud.


Hudpleje til tør hud på kroppen

Serien LIPIKAR tilbyder komplet kropspleje til sensitiv og tør hud til hele familien. Vælg det produkt, der passer bedst til din rutine, morgen eller aften, forår, sommer, efterår eller vinter – og giv din hud optimal fugt året rundt. 

LIPIKAR Syndet AP+ er en meget mild vaskegelécreme uden parfume til nyfødte, spædbørn, børn og voksne med meget tør hud. Cremen med fugtgivende sheasmør og beroligende niacinamid hjælper med at reducere kløe forårsaget af tørhed, allerede i brusebadet.

Massér LIPIKAR Lait Bodylotion ind i fugtig hud efter bruse- eller karbadet for at mindske den stramme følelse ved tør hud og give huden fugt, der varer hele døgnet.

Beskyt din sensitive hud mod tørhed med den ekstra rige LIPIKAR Baume AP+M og Lipikar Baume Light AP+M. Formuleret til ekstrem tør hud med tendens til atopi. Trænger hurtigt ind uden at efterlade en fedtet følelse. Hjælper med at afbalancere hudens mikrobiom og styrke hudbarrieren.

LIPIKAR Xerand Hand Repair Cream plejer og blødgører hænderne uden at efterlade en fedtet følelse. Cremen tilfører fugt, styrker hudbarrieren og beskytter hænderne. Perfekt at have med i tasken!

 

Hudpleje til tør hud i ansigtet

HYDRAPHASE er en serie af intenst fugtgivende hudpleje, særligt udviklet til sensitiv hud og beriget med fugtgivende og beroligende ingredienser såsom hyaluronsyre og termalsk kildevand fra La Roche-Posay. Find dine favoritter, som du kan tilføje til din daglige rutine mod tør hud:

HYDRAPHASE Intense Legere fugtighedscreme giver huden øjeblikkelig fugt og hjælper med at bevare den, så der tilføres fugt langvarigt. Cremen har en let og frisk konsistens, der ikke føles fedtet på huden. Påfør morgen og aften, og oplev en skøn fugtgivende og glødgivende effekt.

HYDRAPHASE Intense Riche er en fugtighedscreme til ansigt og hals, der tilfører øjeblikkelig fugt. Cremen har en rig og cremet konsistens, der får huden til at føles blød. Anvend den dagligt, både morgen og aften.

HYDRAPHASE Intense Serum
 er et intenst fugtgivende og ensartende serum til sensitiv og fugtfattig hud. Påfør på ren hud morgen og aften før din fugtighedscreme. Anvend på ansigt og hals, men undgå øjenområdet.  

 

VIL DU VIDE MERE OM TØR OG IRRITERET HUD?

placeholder Eksem: Hvad det er, og hvorfor du får det?
Læs mere
placeholder Plej og beskyt dit barns tørre hud
Læs mere

LIPIKAR
KOMPLET KROPSPLEJESERIE TIL SENSITIV HUD

Effektive plejeprodukter til alle typer af sensitiv hud: fra meget tør og irriteret hud til normal hud hos både børn og voksne.