Hvad er forskellen på allergisk og sensitiv hud?

 

For mange kan det være svært at skelne mellem, om deres hud er allergisk overfor noget, eller blot særligt sensitiv. Det kan for eksempel være, hvis man har været i kontakt med et produkt, og man pludselig oplever rødme og varme i huden på området.

 

Hvis du har mistanke om, at du kan have en allergi, så kontakt altid din læge eller dermatolog for at få det diagnosticeret. Herunder kan du læse, hvad de primære forskelle er mellem allergisk og sensitiv hud, samt hvilke symptomer man normalt vil opleve.

Hvad er allergisk hud?

Allergi er kendetegnet ved, at dit immunforsvar overreagerer på et stof - et såkaldt allergen, som normalt er ganske ufarligt og ikke volder problemer. Immunforsvaret kommer i alarmberedskab, og det kan fremkalde en allergisk reaktion, som kan give ubehagelige symptomer på bl.a. huden.

Allergi er individuelt, og det er forskelligt, hvilke allergener som kroppens immunforsvar er overfølsom overfor. En allergisk reaktion kan se ud på flere måder, og symptomerne kan vise sig i form af eksem, rødme, kløe, hævelse og endda små knopper, blærer og udslæt i huden.

Hvis du oplever symptomer på en allergi, bør du altid konsultere din læge eller dermatolog. De kan teste, præcis hvilke ingredienser du er allergisk overfor.

Hvad er sensitiv hud?

Du behøver ikke at være allergisk, fordi din hud reagerer. Det kan også sagtens være et udtryk for, at din hud er særligt sensitiv.

Sensitiv hud kan være periodisk. Mange oplever f.eks. større sensitivitet i forbindelse med sæsonskifte. Men det kan også være mere konstant. Sensitiv hud er generelt mere følsom og reagerer nemmere på ydre påvirkninger og hudplejeprodukter.

De typiske tegn på sensitiv hud er rødme, og at man får følelsen af en brændende, prikkende og stram fornemmelse i huden.

Læs mere her om sensitiv hud.

TOLERIANE

TOLERIANE er en produktserie designet til at fugte og berolige sensitiv hud og hud med tendens til allergi.