SOLBESKYTTELSE OG SOLCREME TIL BØRN OG BABYER

Article Read Duration 6 min læsning

Babyer og børns hud er mere skrøbelig end voksnes hud, især når det kommer til de skadelige virkninger fra solens UV-stråler. Derfor er det også vigtigt, at børn og babyer allerede i en tidlig alder bliver beskyttet med både tøj, solhat, skygge og solcreme, når de opholder sig udendørs.

Vi guider dig til de bedste solcremer til børn og babyer, så du kan skabe gode solvaner for selv de mindste i familien.

Børn og babyer er mere sensitive over for solen

Børns hud er mere sensitiv og sårbar end voksnes. Det skyldes ikke kun, at børns hud er tyndere, men også at deres pigmenteringssystem (evnen til at "blive brun") stadig er under udvikling. Det betyder, at huden endnu ikke har den selvforsvarsmekanisme, der hos voksne hjælper til bedre at beskytte huden mod solens UV-stråler. 

Ung hud er dermed sårbar over for solskoldning, og det er estimeret, at ca. 50-80% af solrelaterede skader opstår i barndommen og ungdomsårene1.

Derfor er det vigtigt at lære de ældre børn om gode solvaner, såsom regelmæssigt at anvende bredspektret solbeskyttelse, tage beskyttende tøj på og undgå eksponering på de mest solrige timer på dagen. 

Dermatologer anbefaler, at børn under 3 år ikke udsættes direkte for sollys og altid skal beskyttes med solcreme og tøj, selv når de opholder sig i skyggen.

1Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000

Hvornår skal man smøre børn med solcreme?

Det anbefales at smøre barnet ind i solcreme ca. 20 minutter, inden I skal ud i solen. Børn bør altid smøres med rigeligt solcreme og bruge dækkende tøj, når de er udendørs, også selvom de er i skyggen. 

Solcremen kan som udgangspunkt holde hele dagen, men hvis barnet bader eller sveder meget, anbefaler vi genindsmøring. Udgå desuden soleksponering mellem kl. 11 og 16, hvor solen er stærkest. 

Særligt babyer er sårbare over for solens stråler og kan blive solskoldet selv med indirekte soleksponering. 
Selvom barnet befinder sig i skyggen, vil sollyset stadig reflekteres. Derfor er beskyttelse stadig afgørende.

Solbeskyttelse til børn bør ikke begrænses til ferier og solrige dage. Ligesom vi voksne udsættes børn også for solens UV-stråler ved udendørsaktiviteter hele året rundt.

 

RISICI VED FOR MEGET SOL

Både solens UVA- og UVB-stråler skader huden i længden, hvis vi får for meget af den – det gælder både for børn og voksne. På kort sigt kan for meget sol resultere i dehydrering, hedeslag, solskoldninger og ubehag i huden.

Det er vigtigt, at vi som forældre er særligt opmærksomme, da børn ofte kun vil udtrykke ubehag ved solskoldning, når skaden allerede er sket. 

De langsigtede effekter ved overdreven UV-eksponering fra solen er i værste fald øget risiko for hudkræft såsom melanom og en acceleration af hudens aldring. 

Men der er ingen grund til panik! Børn skal bestemt ikke undgå solen og alle disse risici kan reduceres ved at lære børn om gode solvaner og solbeskyttelse.

HVORDAN BESKYTTER JEG MIT BARNS HUD MOD SOLEN?

Beskyttelse mod solens stråler handler ikke kun om at bruge solcreme. Ved at lære dine børn om gode solvaner og solbeskyttelse i en tidlig alder, kan de få gavn af det hele livet. På den måde kan du hjælpe dine børn til også at passe bedre på deres hud i sit voksne liv.

Her er nogle gode måder at beskytte dine børn på:

  • Dæk dine børn til med en bredskygget hat, UV-solbriller og mørkt tøj (en sort T-shirt er mere beskyttende end en hvid) og supplér altid med solcreme.
  • Søg skygge mellem kl. 11 og kl. 16.
  • Medbring en parasol eller et telt, når I er på stranden.
  • Sørg for, at dine børn drikker vand regelmæssigt.
  • Undervurdér ikke den indirekte soleksponering: UVA-stråler kan passere gennem skyer og glas, og huden er dermed stadig udsat på en overskyet dag, i bilen eller på en flyrejse.

FIND DEN BEDSTE SOLCREME TIL BØRN OG BABY

Hos La Roche-Posay ved vi, at det kan være en udfordring at finde frem til den rette solbeskyttelse til de mindste. Derfor har vi samlet nogle af de mest hyppige spørgsmål angående solcremer, så du kan danne dig et overblik, og finde den solpleje, der passer til dine børns behov.

 

HVILKEN SOLFAKTOR ER BEDST TIL BØRN?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du vælger en solcreme med høj eller meget høj solfaktor (SPF50+), som også tilbyder bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse til små børn.
 
Børn under 3 år bør aldrig opholde sig i direkte sollys, men husk også at anvende solbeskyttelse ved indirekte soleksponering, hvis dit barn er +6 måneder.


HVOR OFTE SKAL MAN SMØRE BØRN MED SOLCREME?

For at sikre optimal beskyttelse, anbefales det at påføre solcreme med høj SPF ofte og mindst hver anden time i et så jævnt lag som muligt. 

Sørg for at smøre rigelig solcreme på alle steder, hvor huden kan være udsat. Vær særligt opmærksom på ørene, næsen, læberne, nakken, hænderne og fødderne. Påfør solcreme igen straks efter svømning, eller hvis du eller barnet sveder meget.

Med vores Anthelios XL Solstift med SPF50+ får du en enkel og praktisk solstift, der er nem og hurtig at bruge til hyppig påføring. Stiften tilbyder bredspektret solbeskyttelse og er velegnet til de udsatte områder, og områder som man ofte glemmer at smøre ind.


HVOR MEGET SOLCREME BØR MAN BRUGE?

Det er svært at give et endegyldigt svar på hvor meget solcreme man bør bruge.
 
Som tommelfinger anbefales det dog at anvende en mængde, der svarer til en håndfuld for at beskytte hele kroppen. En barnehåndfuld til en barnekrop og en voksenhåndfuld til en voksen krop.

ANTHELIOS - SOLCREME DESIGNET SPECIFIKT TIL BABYER OG BØRN

Hos La Roche-Posay har vi i mere end 25 år forsket i solpleje og solsensitiv hud og skabt en serie af specialiserede og professionelle solbeskyttelsesprodukter, som passer til enhver hudtype. Den kalder vi Anthelios. 

Vores solcremer kan anvendes til babyer fra 6 måneders alderen og kommer i forskellige teksturer som lotions, stifter og sprays. Fælles for alle vores solcremer er, at de er testet under dermatologisk kontrol, kun indeholder nødvendige ingredienser og tilbyder en meget høj og bredspektret UVB- og UVA-beskyttelse. 

SOLCREME TIL SMÅ BØRN

 

Hvis du har små børn, anbefaler vi Anthelios Børn Sollotion SPF50+, der giver en bredspektret og meget høj UVA- og UVB-beskyttelse. 

Denne sollotion er let i konsistensen og fedter ikke. Den er formuleret med plejende ingredienser, som eksempelvis sheasmør, der tilfører næring til huden og hjælper med at styrke hudbarrieren. 

Påfør produktet i rigelige mængder for optimal beskyttelse. 

 

SOLPLEJE TIL BABYER

 

Til babyer fra 6 måneders alderen anbefaler vi Anthelios Baby Sollotion SPF50+ til brug ved indirekte soleksponering. 

Dette solplejeprodukt er udviklet specifikt til babyers sensitive hud, der aldrig har været udsat for sollys og yder meget høj og bredspektret beskyttelse.

Den er beriget med naturligt sheasmør, der beroliger og fugter huden, samtidig med at hudens naturlige barriere styrkes.

 

SOLCREME TIL DE VANDGLADE

Hvis I tilbringer dagen på stranden eller ved poolen, kan du med fordel vælge en solcreme, der er udviklet til våd hud. 

Prøv eksempelvis vores Anthelios Børn Wet Skin Sollotion SPF50+ der både er ekstra vandresistent, og som kan påføres direkte på våd hud for en bedre beskyttelse ved stranden eller poolen. 

Sollotionen giver en meget høj og bredspektret beskyttelse til børns hud.

 

PRAKTISK SOLSPRAY TIL BØRN

Anthelios Børn Solspray SPF50+ er vores solspray udviklet til at beskytte børns sarte hud mod solens stråler gennem en let mist, som gør påføringen af solbeskyttelse endnu lettere.

Denne solspray har en let konsistens og yder bredspektrede UV-beskyttelse til børn. 

Den smarte spray er formuleret med E-vitamin og sheasmør, der både tilfører næring til huden, beskytter mod frie radikaler og styrker hudbarrieren.

 

 

ANTHELIOS SOLBESKYTTELSE TIL DINE BØRNS HUD

ANTHELIOS er en banebrydende aktør på solcrememarkedet. Dens bredspektrede, meget høje beskyttelse er resultatet af mere end 25 års avanceret klinisk forskning i solpleje og solfølsom hud.

LÆS MERE OM
SOLBESKYTTELSE