Fokus på

Fedtede og skællende pletter i ansigtet: En kronisk tilstand, men ikke uundgåelig

Img_Fedtede og skællende pletter i ansigtet: En kronisk tilstand, men ikke uundgåelig

Fedtede og skællende pletter er en form for kronisk dermatitis, der viser sig ved afskalning og rødme i ansigtet. Selvom man stadig har meget lidt viden om årsagen til disse pletter, findes der specifikke behandlinger.

Symptomer

Symptomerne

Fedtede og skællende pletter (eller skæleksem) er en almindelig form for kronisk dermatitis. I ansigtet viser skæleksem sig ved røde pletter, der er dækket af små fedtede flager, især i de områder, hvor huden har et højere indhold af talg som f.eks. rundt om næse, øjenbryn, panden og hårgrænsen. Symptomer på skæl i hovedbunden kan også være til stede. Skæleksem rammer primært voksne mænd på mellem 18 og 40 år. Den kan også optræde hos spædbørn fra to uger efter fødslen, som Arp i ansigtet og hovedbunden.

Oprindelse

Man har stadig meget lidt viden om årsagerne

Fedtede og skællende pletter er en kronisk tilstand, men der findes effektive behandlinger. For at få udbytte af disse er det dog vigtigt, at du kontakter en læge eller dermatolog. Kun de kan ordinere en passende behandling. Disse behandlinger består som regel af  lægemidler til lokal behandling af svampeinfektioner eller dermokortikosteroider. Vi anbefaler dog at kombinere disse med dermokosmetiske produkter, der anvendes dagligt, for at optimere behandlingens effektivitet, for eksempel ved at vaske ansigtet med et skånsomt grundrenseprodukt og bruge en egnet dagcreme.

Konsulter en dermatolog for yderligere rådgivning.

Behandling

Forebyggelse af udviklingen af fedtede og skællende pletter.

Fedtede og skællende pletter er en kronisk tilstand, men der findes effektive behandlinger. For at få udbytte af disse er det dog vigtigt, at du kontakter en læge eller dermatolog. Kun de kan ordinere en passende behandling. Disse behandlinger består som regel af  lægemidler til lokal behandling af svampeinfektioner eller dermokortikosteroider. Vi anbefaler dog at kombinere disse med dermokosmetiske produkter, der anvendes dagligt, for at optimere behandlingens effektivitet, for eksempel ved at vaske ansigtet med et skånsomt grundrenseprodukt og bruge en egnet dagcreme Konsulter en dermatolog for yderligere rådgivning.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler