#SaveYourSkin

Meget høj solbeskyttelse til dig og demdu holder af
Tjek dig, beskyt dig og opfør dig sikkert i solen

Download
ABCDE metoden

Eksponering for sollys: sikkerhed for alle

Det er et faktum, at vi ikke alle er lige for solen: Nogle hudtyper har en højere tolerance end andre. Men uanset hvad din fototype er, så kan den rette beskyttelse spare dig for en masse ubehag.

Meget høj UVA-UVB-beskyttelse

Til daglig solbeskyttelse foreslår La Roche-Posay folk med sensitiv hud eller solallergi at bruge et produkt, der giver meget høj beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler.

UVB for brændt


UVB-stråler er de stråler, der forårsager forbrændinger. Lyse hudtyper er mere sensitive over for disse stråler. Disse hudtyper reagerer også mere på UVB-stråler, og derfor skal folk med lys hud bruge en meget høj beskyttelsesfaktor, som f.eks. SPF 50+, hver gang de udsættes for sollys.
Derimod er mørkere hud bedre beskyttet og kan bruge SPF30 under forhold med moderat sol.

Beskyttelsesfaktoren for en solcreme viser hvor effektiv beskyttelsen er: jo højere faktor, jo bedre beskyttelse . En solbeskyttelsesfaktor på 50 eller mere giver bedre beskyttelse, end f.eks. SPF 30. Husk også, at solcreme ikke forhindrer dig i at blive brun. Og selv om det tager længere tid at blive brun, når man bruger solcreme, så varer den også længere. Hvorfor berøve dig selv muligheden?

Fire gyldne regler

  • Undgå at opholde dig i solen mellem kl. 12 og kl. 15. I dette tidsrum er de ultraviolette stråler farligst.
  • Hold børn i skyggen. For en sikkerheds skyld bør børn under 3 år slet ikke udsættes for sol overhovedet.
  • Dæk dem til: Det er bedst at bære tøj af uigennemsigtigt stof sammen med en bredskygget hat og solbriller med filter.
  • Tag solcreme på hver anden time, også selv om den er vandfast. Husk at tage rigeligt med solcreme på i nakken, på ørerne og på fødderne.

UVA for alder

UVA-stråler er der året rundt, uanset sted og sæson. Disse omfatter lange UVA-stråler. Det er de mest almindelige, og de forekommer året rundt, selv når det er skyet. De trænger ind under kernen af læderhuden og forårsager uoprettelig skade på huden. Det er disse stråler, der er ansvarlige for fotoaldring. Uanset hvad fototypen er, selv om følsomheden for UV-stråler kan være forskellig, er risikoen der stadig. Derfor anbefales det at bruge beskyttelse dagligt med en passende solbeskyttelsesfaktor.

Anthelios-serien, som har mange forskellige konsistenser til hver hudtype og enhver form for eksponering for sollys, giver også en rigtig god beskyttelse i alle sine 27 produkter med en højere grad af anti-UVB (SPF) og anti-UVA (PPD) end anbefalet af Europa-Kommissionen.

Hvad er en UV-beskyttelsesfaktorgrad?