#SaveYourSkin

Meget høj solbeskyttelse til dig og demdu holder af
Tjek dig, beskyt dig og opfør dig sikkert i solen

Download
ABCDE metoden

Få viden om solens skadelige effekt

v_damaging_effect.jpg

Den måde, solen påvirker kroppen på, knyttes til forskellige faktorer som alder, hvor følsom huden er samt det omgivende miljø og forholdene i forbindelse med eksponering. Fra overfladiske tilfælde af solskoldning til hudkræft - overeksponering for sol kan have både kortvarige og langvarige konsekvenser, som er umulige at skærme sig mod.

Vedvarende ubehag

Det er ofte dejligt at opholde sig i solen. Men det ubehag, det kan medføre, har også en bagside.

  • Solskoldning eller erytem er det mest udbredte tegn på overdreven eksponering for UVB-stråler.
  • Visse hudlidelser som atopisk hud eller rosacea gør huden ekstremt følsom over for miljømæssige variationer og især solen, hvilket kan udløse ubehagelige reaktioner.
  • Selv om solen virker til at forbedre uren hud i begyndelsen, er gevinsten kortvarig. Eksponering for UV-stråler fortykker det øverste lag af huden. Vær opmærksom på de eftervirkninger, der kan give bumser efter sommeren.
  • Fotodermatose forekommer efter eksponering for solen pga. en unormalt høj følsomhed for UV-stråler. Nogen af de bedst kendte - solallergier eller godartede lette udbrud pga. af sommerlys - forårsager små røde knopper på brystet, på skuldrene, armene og benene.

Hvad er konsekvenserne, når ubeskyttet hud udsættes for sollys?

Beskyttelse starter i barndommen

Udsættelse for sollys fra en meget ung alder har stor betydning. Børns hud er mere sart end voksnes, og den er ikke vant til solen, da den ikke har været eksponeret i samme grad endnu, og derfor bør vi være særligt opmærksomme på børnenes hud.

Vi er alle født med en vis modstandskraft over for sollys, der hjælper med at beskytte mod en vis mængde UV-stråler. Når denne modstandskraft er opbrugt, kan kroppen ikke længere reparere skader forårsaget af solen. Jo tidligere et barn udsættes for solen, jo hurtigere opbruges hendes/hans modstandskraft. Hvis du vil bevare denne modstandskraft længere, skal du bruge effektiv beskyttelse, helt fra børnene er små.

Få oplysninger om den bedste beskyttelse

Laboratoire Dermatologique La Roche-Posay er meget dedikeret til bekæmpelsen af hudkræft og har udviklet et forebyggende og oplysende værktøj, der er tilgængeligt for alle. Det interaktive websted Myskincheck.dk anbefaler selvundersøgelse for at finde mistænkelige læsioner så tidligt som muligt. Hvis du ser nylige ændringer, eller hvis du er i tvivl, bør du opsøge en dermatolog så hurtigt som muligt. Husk på, at Myskincheck.org ikke kan være en erstatning for en dermatolog, som er den eneste, der kan stille en diagnose mht, mistænkelige læsioner og afgøre, om det er påkrævet at starte et behandlingsforløb.

Dedikeret til bekæmpelse af hudkræft i mere end 10 år


90 % af tilfældene af hudkræft kan kureres, hvis opdaget i tide.
La Roche-Posay er i samarbejde med dermatologer dedikeret til registreringen og forebyggelsen af hudkræft.

Opdag MySkinCheck