#SaveYourSkin

Meget høj solbeskyttelse til dig og demdu holder af
Tjek dig, beskyt dig og opfør dig sikkert i solen

Download
ABCDE metoden

Alt, du bør vide om modermærker…

Et modermærke, også kaldet nævus, består af en masse af brune celler, som generelt findes i huden eller slimhinderne. De hedder melanocytter og er de celler, som giver huden dens brune farve i forbindelse med solbadning. Børn har ingen modermærker, når de bliver født. De begynder at dukke op, når barnet er mellem seks måneder og et år, og fortsætter indtil voksenalderen.

Modermærker og solen: En dårlig kombination

Hudens eksponering for sollys i barndommen og ungdomsårene har indflydelse på antallet af modermærker, der kan udvikles på huden, og deres størrelse. Men jo flere modermærker en person har, desto større er risikoen for at udvikle hudkræft, da 35 % af alle tilfælde af hudkræft faktisk udvikler sig fra et eksisterende modermærke1. Derfor er det meget vigtigt at beskytte børn og unge effektivt mod solen for at minimere forekomsten af nye modermærker. Hvis eksisterende modermærker udsættes for for meget sol, kan det føre til læsioner, som kan vise sig at være kræft. Derfor er det også vigtigt at tillægge sig gode vaner og beskytte sine modermærker mod UVA- og UVB-stråler på samme måde, som man beskytter sin hud.

Beskyt dine modermærker


For at imødekomme disse krav har La Roche-Posays laboratorium udviklet Anthelios – en serie af solprodukter med meget høj UVA- og UVB-beskyttelse. Anthelios findes i flere forskellige konsistenser, som passer til selv den mest sensitive hud. Har du brug for en hurtigabsorberende farvet creme, en ultralet flydende gelé, en fløjlsblød lotion eller en solcreme, der er udviklet særligt til børns hud?  Se vores soldiagnose, og find den solbeskyttelse, der passer bedst til dig.

For at hjælpe dig med at være opmærksom og holde øje med dine modermærker har La Roche-Posay udviklet Mole Checker, som du kan bruge til at aftegne og holde øje med dine modermærker i tiden mellem besøgene hos din hudlæge.  Husk, at jo tidligere hudkræft bliver opdaget, jo større er chancen for at blive helbredt.

Gode vaner til god beskyttelse mod solen

50 til 70 % af alle tilfælde af hudkræft skyldes overeksponering for UVA- og UVB-stråler. Derfor er det vigtigt, at du ud over at påføre solcreme også følger nogle få simple regler:

  • Undgå at udsætte dig selv for sollys mellem kl. 12 og kl. 16
  • Ophold dig i skyggen fremfor direkte soleksponering
  • Smør dig ind i solcreme hver anden time
  • Sørg for, at børn opholder sig mindst muligt i solen. Deres hud er meget mere sensitiv end voksnes hud. Tøj (hatte, T-shirts og solbriller) er stadig den bedste beskyttelse mod UV-stråler.

1 Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues.