Gyldne regler

Pas godt på din hud i solen med 4 gode vaner

Img_Pas godt på din hud i solen med 4 gode vaner

For at  forebygge skader fra solens stråler, skal du beskytte din hud inden du eksponeres for solen. 4 forholdsregler, som kan hjælpe dig til gode solvaner.

Rule 1

Undgå soleksponering i de timer, hvor solen er stærkest (mellem kl. 12 og 15 i Danmark)

Påfør tilstrækkelige mængder solcreme inden du går ud i solen (en håndfuld til hele kroppen).

Rule 2

Udsæt ikke spædbørn og småbørn for direkte sol.

Hvis eksponeringen er uundgåelig, giver tøj den mest effektive beskyttelse. Tør barnet med et håndklæde, og gentag påføringen af et solbeskyttelsesprodukt til børn, når barnet har været i vandet. Produktet skal være vand- og sandresistent og synligt mens det påføres.

Rule 3

Beskyt dig selv med tøj, hat og solbriller.

Det er ikke al slags tøj, der giver samme beskyttelse: effektiviteten afhænger af stoffet. Særligt solbeskyttende tøj er udviklet, hvor der benyttes forskellige teknikker til at producere stoffet: Meget tæt vævede fibre eller stof, der er behandlet med solfiltre. Farven sort giver mere beskyttelse end hvid. Beskyttelsen falder hvis tøjet er fugtigt.

Rule 4

Påfør en tilstrækkelig mængde af produktet (en håndfuld til hele kroppen)

To lag er bedre end et. Glem ikke ører, nakke og fødder.
Gentag påføringen ca. hver anden time, efter badning, eller hvis du har svedt meget (dette gælder også, selvom du bruger en en ekstra vandresistent solcreme). Der findes en lang række konsistenser (cremet, flydende, gelé, bodylotion, stick), som er tilpasset den enkeltes behov og præferencer. Det har rent faktisk vist sig, at folk er mere tilbøjelige til at gentage påføringen af et produkt, hvis de kan lide dets konsistens, og det fremmer beskyttelseseffektiviteten.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler