HVORFOR SOLCREME
ER DET BEDSTE ANTI-AGE PRODUKT

Article Read Duration 4 min læsning

Huden danner en vigtig barriere mellem vores krop og miljøet. Forskere er nu overbeviste om, at solstråling, giftige dampe og forurenende partikler alle bidrager til aldring af huden.

Når vores hud udsættes for eksterne påvirkninger, kan den blive kedelig og udvikle rynker, alderspletter og pigmentforstyrrelser.


De mest almindelige pigmentforstyrrelser er: Aktinisk lentigo eller "alderspletter"
• Melasma eller "graviditetsmaske"
• Ujævn melanin distribution
• Vitiligo


Sollys og forurening kan udløse og forværre disse pigmentforstyrrelser, så det er vigtigt at bruge effektiv UVA- og UVB-beskyttende solcreme dagligt.

HVORDAN MILJØET KAN PÅVIRKE ALDRING AF DIN HUD

Aldring af huden fra eksterne faktorer 1: Solen

Solen er kilden til lys og liv, men det er også kilden til skadelig ultraviolet (UV) stråling. Virkningerne af UVB-stråling har været kendt i årtier: Men UVB-stråler er kun en del af historien: UVA- og infrarøde stråler er til stede året rundt, selv i overskyet vejr, og kan trænge ind i huden og nedbryde dens væsentlige opbygning. For at reducere deres virkninger bør du vælge en solcreme med bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse som du kan finde i vores ANTHELIOS-serie.   

Aldring af huden fra eksterne faktorer 2: Forurening

Når det kommer til soleksponering "advarer" huden os, når vi har overskredet vores tolerancetærskel med rødme, ubehag og hævelse – med andre ord solskoldning. Men der er ikke noget åbenlyst svar på forurening, hvilket gør det til en snigende trussel for huden.

For at mindske virkningerne af forurening på din hud, bør du rense din hud med et skånsomt renseprodukt to gange dagligt. La Roche-Posay Micellar Rensevand renser og fjerner effektivt snavns fra huden.

SOLEN OG FORURENING: EN DÅRLIG KOMBINATION

Kan forårsage rynker og alderspletter

Der findes beviser på, at forurening kan medvirke til at forstærke virkningerne af solstråling på huden. Både forurening og solens UV-stråler kan forårsage oxidativ stress i huden, hvilket øger udviklingen af rynker.

På hudens overflade kan UV-stråler og forureningspartikler påvirke de pigmentproducerende celler på en måde, som kan øge risikoen for at udvikle en kedelig eller grå hudfarve, "alderspletter" og andre pigmentforstyrrelser. Derfor er UVA- og UVB-beskyttende solcreme dit daglige våben til at beskytte mod miljømæssig aldring i huden.  

FORSKELLIGE TYPER AF PIGMENTFORSTYRRELSER

Pigmentforstyrrelser tager enten en form af hyperpigmenterede brune pletter eller depigmenterede hvide pletter.

Alderspletter

Brune "alderspletter" forekommer ofte på skuldre, arme, hænder og ben. Dermatologer kalder dem aktinisk lentigo, eller lentigo solaris. Disse pletter er en konsekvens af hudens aldring forårsaget af UV-eksponering og solskoldning. De udgør et advarselssignal om, at din “solkapital” (din maksimumsgrænse for sollys) er opbrugt. Enhver yderligere UV-eksponering vil gøre dem mere synlige, så alle solbeskyttelsesforanstaltninger bør tages i brug, inklusive beskyttende bredspektret solcreme med høj beskyttelse, beskyttende tøj og hat.
 

Melasma

Under graviditet eller som følge af indtagelse af p-piller kan der opstå gråbrune pigmentpletter på ansigt og hals. Dette er ofte kendt som "graviditetsmaske" eller melasma. Selvom det primært er hormonelt, udløses melasma af solen. Hvis du er gravid eller tager p-piller, anbefaler vi derfor altid, at bruge solcreme med høj solfaktor (SPF) og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse, når du går ud i solen.

Ujævn pigmentering

Hos nogle mennesker kan der opstår ujævnt brune områder på huden, eller danne lysere pletter, ofte på armene. Denne pletdannelse er ofte forbundet med fregner, da melanin er mere ujævnt fordelt i huden. For at undgå ujævn pigmentering bør du bruge din UVA- og UVB-beskyttende solcreme dagligt på alle udsatte hudområder.

Vitiligo

Vitiligo er en depigmenteringsforstyrrelse, hvor huden mister sit pigment (melanin) i visse områder, hvilket gør at lyse hvide pletter forekommer på huden. Vitiligo er en genetisk lidelse, men den intensiveres meget ved soleksponering. Vær opmærksom: Vitiligo-pletter kan let blive solbrændte. Hvis du har vitiligo eller blege pletter, bør du altid bruge en solcreme med høj SPF på udsat hud, selv om vinteren.

La Roche-Posay har udviklet produkter, der er specielt målrettet til at beskytte din hud mod aldring fra eksterne faktorer, samt til at reducere synligheden af ujævn pigmentering.

ANTHELIOS Pigmentation SPF50+ er den ideelle solcreme til dig som oplever tegn på melasma, alderspletter og pigmentforandringer. Denne bredspektrede solcreme med meget høj solfaktor er beriget med Procerad, som bidrager til at gøre huden mere strålende og jævn.

 

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

ANTHELIOS er en banebrydende aktør på solcrememarkedet. Dens bredspektrede, meget høje beskyttelse er resultatet af mere end 25 års avanceret klinisk forskning i solpleje og solfølsom hud.

VORES HØJE STANDARDER
VED PRODUKTUDVIKLING

laroche posay tolerance forpligtelse produktallergitestet model tæt på

UDVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANCE

Se mere
Vores produkter er udviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
Dokumenteret effektivitet og tolerance.
laroche posay tolerance forpligtelse essentiel aktiv dosis produkthoved

KUN DET ESSENTIELLE,
I KORREKT AKTIV DOSERING

Se mere
Vores produkter er udviklet i samarbejde med dermatologer, og indeholder kun de nødvendige ingredienser i den rigtige aktive dosis.
laroche posay tolerance forpligtelse sensitiv hud model baby

TILPASSET HUDPLEJE
TIL DE FLESTE BEHOV

Se mere
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fedtet or uren hud, tør hud, svækket hud, hud med tendens til rødme, og mange andre behov.
laroche posay tolerance forpligtelse formel beskyttelse produkt hoved

BESKYTTENDE EMBALLAGE
TOLERANCE OG EFFEKTIVITET

Se mere
Vi bruger beskyttende emballage og kun de mest nødvendige konserveringsmidler for en høj tolerance og effektivitet over tid.