3 spørgsmål til eksperten

Behandling af tør hud kræver, at den dagligt tilføres fugt og næring

Img_Behandling af tør hud kræver, at den dagligt tilføres fugt og næring

Hudens hornlag, den alleryderste del af huden, bliver tør, fordi den mister en del af dens vandindhold. Hudcellerne slipper lettere hinanden, hvilket giver en fin deskvamation (afskalning) på overfladen. Der er en række faktorer, der er med til at give tør hud i ansigtet. Hvordan kan dette afhjælpes? Dermatologen giver gode råd.

Hvad er det særlige ved ansigtet?

I ansigtet er der et højt antal talgkirtler, der normalt yder et beskyttende lag af talg.

Huden i ansigtet, der ikke er dækket af tøj, er dog sensitiv over for alle angreb udefra: kulde, varme, vind, sol, forurening, cigaretrøg. Huden udsættes sommetider for renseprodukter, der indeholder for skrappe renseaktive ingredienser, udtørrende behandlinger (anti-age creme, aknebehandlinger) og for mænds vedkommende barbering.

Hvordan viser tør hud sig mere specifikt?

Patienterne oplever ubehag.

Huden i ansigtet føles stram med en ubehageligt prikkende fornemmelse. Hvis der ikke rettes op på denne tørhed, kan der opstå inflammation og i nogle områder skalle af (tør eksem). Huden giver problemer når der lægges makeup. Den dagcreme, de anvender, passer ikke til hudtypen og giver ingen lindring. Mænd frygter barberingen om morgenen.

Hvad tilbyder du dem?

Jeg starter med at forklare, at de er nødt til at bruge meget milde renseprodukter.

Jeg mener, at 3-i-1 rensepleje er perfekt i denne sammenhæng. Den daglige fugttilførsel bør øges. Jeg anbefaler, at man bruger en olie-i-vand fugtighedscreme, og når man har fjernet makeuppen om aftenen, bruges en natcreme, der indeholder fugtgivende ingredienser. Disse produkter vil styrke cellerne i hornlagets binding. Med hensyn til mænd forsøger jeg at overbevise dem om, at de ikke skal bruge en aftershave når de har barberet sig, men i stedet bruge en fugtighedscreme.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler