3 spørgsmål til eksperten

Øjenmakeupprodukter er udviklet til at minimere risikoen for irritation eller allergi

Img_Øjenmakeupprodukter er udviklet til at minimere risikoen for irritation eller allergi

Øjenlågene er meget sårbare områder, hvor der nemt opstår allergiske reaktioner. Alligevel er det netop det område hvor flest kvinder bruger makeup. Brugen af øjenmakeup går tusinder af år tilbage. Hvilket råd bør du give? Få svar fra en dermatolog.

Context

Øjenmakeupprodukter er udviklet til at minimere risikoen for irritation eller allergi.

Der findes forskellige serier til sensitive øjne. Det vigtigste er at gennemfugte området omkring øjnene, før der påføres makeup. Og at fjerne øjenmakeuppen omhyggeligt med skånsomme produkter, som er særligt tilpasset til denne del af ansigtet.

Hvilke særlige egenskaber har makeupprodukter til øjnene?

Produkter til øjnene har en helt anden formulering end foundation.

Øjenskygge har et højere pigmentindhold (zinkoxid og titaniumoxid), som giver maksimal dækning. Det kan gøre dem irriterende. Mascara og eyeliner kommer muligvis i kontakt med øjet og kræver derfor en særlig formulering. De indeholder voks og gelestoffer.

Kan makeup give øjenlågsallergi?

Nej, det sker kun meget sjældent. Men det frarådes naturligvis at bruge makeup ved øjenlågsinflammation.

Makeupprodukter er i dag langt mildere end tidligere, og kendte allergifremkaldende komponenter (f.eks. harpiks og kathon) er blevet fjernet fra produkterne. Øjenlågseksem skyldes snarere en allergisk reaktion efter kontakt med neglelak eller et luftbåret allergen: f.eks. parfume, hårlak eller pollen.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler