Fokus på

Nu kan du få makeup til sensitiv hud

Img_Nu kan du få makeup til sensitiv hud

Visse typer foundation kan fremkalde en hudreaktion. Du skal i særdeleshed undgå foundation, som indeholder allergifremkaldende eller potentielt irriterende ingredienser. Det er afgørende at vælge en hypoallergen foundation med høj tolerance specielt velegnet til sensitiv hud. Takket være disse produkter er det muligt at bruge makeup og opnå en perfekt jævn, hudfarve til alle hudtyper.

Symptomer

Sensitiv huds særlige behov...

70 % af alle kvinder, som henvender sig på apoteker i dag, oplever, at de har sensitiv hud. Denne ubalance er endnu mere almindelig blandt kvinder med tør hud, hvor 80 % af kvinderne oplever denne sensitivitet. Kvinder med tør hud har i lang tid kæmpet med en hud, som kan føles både, stram, sårbar, ru og usmidig, og brug af en foundation, som ikke er tilpasset denne hudtype, forværrer blot tilstanden.

Oprindelse

…med en velegnet foundation.

Det kan ofte være svært at anvende makeup på sensitiv hud: En foundation, som ikke er tilpasset hudtypen, kan føre til at huden føles ubehagelig og stram i løbet af dagen. Der ophobes foundation i ansigtets fordybninger (rynker, fine linjer, tørre pletter, ujævnheder), somresulterer i en ujævn makeup. Til tør og sensitiv hud er det afgørende at bruge en tilpasset foundation, som giver en ensartet hudfarve og er behagelig og ekstra fugtgivende, men som samtidig er hypoallergen, og derved minimerer risikoen for irritation og allergi for disse sarte hudtyper.

Behandling

Nøglen til en jævn hudfarve til sensitiv hud

Selvom du har sensitiv hud, er det muligt at få en ensartet hudfarve blot ved at følge disse tip:

  • Undgå at bruge renseprodukter, som indeholder sæbe, der udtørrer huden og gør den endnu mere sensitiv.
  • Undgå kontakt med hårdt vand. Vælg renseprodukter, som ikke skal skylles af, og slut med en termalsk kildevandsspray.
  • Start altid med at udligne lokale ujævnheder, f.eks. med en farvet concealerblyant, når du lægger makeup.
  • Udglat derefter ansigtsfarven med en foundation særlig formuleret til sensitiv hud.
  • Makeuppen holder længere, hvis du afslutter med spray med kildevand, som også kan bruges til at tilføre ansigtet fugt i løbet af dagen, så huden føles smidigere og mere behagelig.
Konsulter en dermatolog for yderligere rådgivning.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler