Forskning

Reaktiv hud: 3 årsager til sensitiv hud

Img_Reaktiv hud: 3 årsager til sensitiv hud

Sensitiv hud kan komme til udtryk på flere måder. Intolerant, rød, tør eller udtørret hud kan rent faktisk være sensitiv. De har én ting til fælles: Huden er hyperreaktiv over for bestemte faktorer.

De forskellige tegn på sensitiv hud

Sensitiv hud er ikke nødvendigvis det samme som allergisk hud. Det er en hudtype, der er naturligt sårbar over for angreb udefra, som den har en ekstrem reaktion på. Denne hyperreaktivitet er direkte forbundet med en unormal irritabilitet ved hudens nerveender. Afhængigt af den enkelte profil kan sensitiv hud derfor vise sig i form af forskellige former for reaktivitet, der kan kategoriseres som: prikken, stramhed, kløe, varmeubehag og/eller en brændende fornemmelse, sommetider kombineret med rødme.

Årsager til hudreaktivitet

Der kan være adskillige årsager til hudreaktivitet. Nogle årsager kan være:

  • Miljømæssige: Varme, kulde, vind, sol eller pludselige temperaturskift og forurening i luften kan føre til prikken, brændende fornemmelse, rødme eller varmeubehag.
  • Kontaktmæssige: Anvendelse af et produkt, der indeholder en ingrediens, som den pågældende person ikke kan tåle, hudens kontakt med meget hårdt vand eller et bestemt stof/klæde kan give ubehag: kløe, prikken, stramhed eller rødme.
  • Vaskulære: Blodkarrenes vægge svækkes gennem påvirkning fra bestemte eksterne faktorer som f.eks. temperaturudsving eller interne faktorer som f.eks. indtagelse af krydret mad eller alkohol. Huden kan opblusse, rødme og varmeubehag kan være afslørende tegn.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler