3 spørgsmål til eksperten

Hvad er forskellen på ultrasensitiv hud og allergisk hud?

Img_Hvad er forskellen på ultrasensitiv hud og allergisk hud?

Hvad sker der i huden hos patienter, der er allergiske over for det produkt, de påfører?

Det er misvisende at kalde en person "allergisk", eftersom man er allergisk over for noget specifikt og ikke over for alt. Hvis en substans giver en allergisk hudreaktion, bliver huden meget rød på det sted, hvor den har været i kontakt med allergenet. Dertil kan huden være væskende og klø. Hvis kontakten gentages flere gange, bliver symptomerne mere intensive og reaktionen spreder sig. Der findes mange forskellige allergener (nikkel, krom, gummi, konserveringsmidler, parfume osv.).

Symptomer

I dette tilfælde er der meget få synlige tegn på huden: Patienterne oplever for det meste en stramhed og brænden, der bliver værre, hver gang de påfører et kosmetisk produkt, og disse gener kan blive permanente og meget generende. Dette er mest almindeligt blandt kvinder med tynd, lys og tør hud. Patienterne siger, at de er "allergiske over for alt", men dette er ikke en allergi, men ganske enkelt en reaktion fra huden som respons på mange produkter.

Hvad gør du for dem?

Jeg starter med at forklare, hvad der sker, da det er vigtigt at forstå, hvad der foregår. I tilfælde af egentlige allergier skal du finde frem til det skyldige allergen og stoppe med at bruge det. Det er ofte nødvendigt at foretage en "lappetest" for at påvise allergien. Til reaktiv hud anbefaler jeg milde renseprodukter (helst en renselotion, der ikke skal skylles af, og en termalsk kildevandsspray) for at undgå irriterende kosmetiske produkter. Jeg anbefaler produkter, der er velegnet til sensitiv hud, og som er formuleret med anti-irriterende stoffer.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler