Fokus på

Hudallergier: Et voksende problem, men et problem, der kan lindres

Img_Hudallergier: Et voksende problem, men et problem, der kan lindres

I løbet af de seneste år har allergier udviklet sig som en epidemi i alle lande. De er især almindelige hos mennesker med sensitiv hud og medfører irritation eller sågar pletter i underhuden. Intensiteten af disse tilbagevendende problemer varierer, og en passende behandling afhænger af det identificerede allergen.

Symptomer

Fra stikken til brænden...

Næsten 50 % af den franske befolkning hævder, at de lider af hudallergier eller intolerance. Disse problemer viser sig ved stikken, irritation, brændende fornemmelse og pletter i underhuden. Symptomerne giver ubehag, selv om de de synes at være relativt begrænsede, når patienten undersøges. De diagnosticeres sommetider som mild erythema (rødme), hudtørhed eller fin afskalning.

Oprindelse

Hypersensitiv hud

Allergier er reaktioner fra kroppen på forskellige allergener. Intolerant hud har en hudbarriere, der er kronisk svagere end den normale huds barriere, og er derfor mere udsat. Problemer, der skyldes allergier, er tilbagevendende og kan variere i intensitet. Hudreaktioner forbindes almindeligvis med gener og miljøet. Det betyder, at flere medlemmer af en familie ofte har hudreaktioner, der minder om hinanden.

Behandling

Undgå al kontakt med allergener

Den eneste måde at undgå dette problem på er ved at undgå al kontakt med de identificerede irritanter. Der ordineres en passende behandling afhængigt af det aktuelle irritant. Sideløbende med denne behandling kan intenst beroligende hudpleje være effektiv for at tilføre huden fugt og reducere den ultrasensitive og allergiske huds reaktivitet.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler