Kom i gang med rutinen... med et smil!

Under udbrud og perioder med midlertidig lindring er salver nøglen til velvære. Hver dag hele året afhænger din huds velvære af brugen af fugtighedscremer og produkter til genopbygning af lipider. Denne rutine skal forenkles, især for børn. Du kan f.eks. bruge et par dyr til at skabe et rollespil, som det f.eks. sker under de salve-workshops, der er udviklet på La Roche-Posay-spa-center, som modtager 300 børn om året.

Du kan opmuntre barnet til at lege
med Lipi og Kara

Trin 1:
Først skal du altid vaske hænderne, før du smører creme på. Det er mest praktisk at gøre det lige efter et brusebad, for så er dine hænder allerede rene.
Trin 2:
Opvarm cremen ved at gnide den mellem håndfladerne, så bliver den mere flydende og siver bedre ind i huden.
Trin 3:
Ansigtet
Start med at lave store cirkler på kinderne, og gnid derefter den lille kats knurhår efterfulgt af næse og pande. Vi fjerner den lille snegls antenner med pegefingrene uden at glemme at gnubbe øjenlågene og bag ørerne.
Trin 4:
Halsen og hagen
Lad os lege, at du er en giraf! Du skal tage dig god tid til at smøre cremen ned ad giraffens hals uden at glemme nakken... Du skal bøje hovedet fremad.
Trin 5:
Maven
Tegn sneglens hus ved at lave en masse cirkler. Når siderne skal smøres, skal du række en arm op i luften og bruge den anden til at smøre creme på oppefra og helt ned, og skift så arm.
Trin 6:
Armene
Tænk på et dyr, der hopper (f.eks. et jordegern, en kanin eller en græshoppe). Start fra hånden, gå op til skulderen, og spring tilbage til hånden igen! Start igen, men denne gang så håndfladen vender opad for at smøre fugtighedscreme på indersiden af armene.
Trin 7:
Benene
Vælg et andet dyr, der hopper, og gentag den samme bevægelse som for armene. Din hånd er placeret på foden, flytter sig hele vejen op, og så springer du ned til foden igen. Det gælder forsiden og bagsiden af benet. Til sidst skal du komme et tyndt lag creme mellem tæerne, hvor huden kan være meget tør.
Trin 8:
Ryggen
Lad mor og far skiftes til at give dig en velfortjent massage!

Hjælp dit barn med at forstå hendes eller hans sygdom. Det er vigtigt ikke at overdramatisere situationen, især når det gælder børn med atopisk eksem. Børn er generelt opmærksomme på det faktum, at de har eksem, men er ikke i stand til at forklare det (især ikke over for deres venner). Hvor kommer sygdommen fra, smitter den, og kan den kureres? Det er også svært for dem at vurdere fordelene på mellemlang sigt ved en god behandling og overvågning af deres tilstand. Snak med dem om det med brug af undervisningsværktøjer LIPI & KARA for at vurdere deres viden.

Opmuntr dem til selv at smøre cremen på. Det kan de sagtens selv gøre, fra de er 3 eller 4 år!
Vores tendens til at overbeskytte børn med atopisk eksem er naturlig. Men selv meget små børn er i stand til at påtage sig ansvar, og det er med til at ændre deres vaner og opfattelse af sygdommen.
Når der indarbejdes en rutine med påsmøring af salve, først på en legende måde, vil børn snart være i stand til at gøre det alene derhjemme, hos deres bedsteforældre eller endda på lejrture. Deres udbrud bliver mindre alvorlige, og der bliver længere imellem dem, så de kan slippe bekymringerne igen. Rutinen vil på et tidspunkt komme til at foregå helt automatisk, og forældrene behøver ikke insistere på den.

Fra 7-års alderen kan børn også selv vurdere deres egen eksem og overvåge udviklingen af deres tilstand fra den ene uge til den næste. Ved anvendelse af dette værktøj, der er udviklet af European Task Force on Atopic Dermatitis, kan patienten bedømme omfanget af skader, symptomer, kløe og søvnforstyrrelser.
http://www.poscorad.com/