Solcreme til børn, og hvordan man beskytter børn MOD SOLEN

Article Read Duration 6 min læsning

Babyer og småbørn under 3 bør ikke udsættes for direkte soleksponering, eftersom børns hud er mere sårbar. Det er vigtigt med god solbeskyttelse allerede i barndommen og ungdommen. På kort sigt kan overdreven soleksponering forårsage dehydrering, hedeslag og solskoldning.
På lang sigt kan det medføre en øget risiko for hudkræft. Men denne risiko kan reduceres ved at lære børn om gode solvaner og solbeskyttelse:

• Påfør rigelig solcreme med høj SPF (solbeskyttelses faktor) og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse ca. hver anden time.
• Vælg en solcreme udviklet til “våd hud” når I er på stranden eller ved poolen, som du kan anvende uden først at skulle tørre huden af.
• Søg skygge mellem kl. 11 og kl. 16, og tag en parasol eller et telt med til stranden.
• Undervurder ikke “indirekte” soleksponering: Hud er stadig udsat på overskyede dage, i bilen, på flyet osv., da UVA-stråler kan passere gennem skyer og glas.
• Dæk dine børn med en hat, T-shirt og UV-solbriller.

BØRN SKAL VÆRE BESKYTTET MOD SOLEN

Børns hud er mere skrøbelig end voksnes hud, især når det kommer til de skadelige virkninger af UV-stråler:

 • Eftersom børns pigmenteringssystem stadig er under udvikling, har den ikke den selvforsvarsmekanisme, der hos voksne hjælper til bedre at beskytte huden mod UV-stråler.

Ung hud (især babyhud) er sårbar over for solskoldning, og det er estimeret, at ca. 50-80% af solrelaterede skader opstår i barndommen og ungdomsårene1. Derfor er solbeskyttelse så vigtig for børn, og babyer skal holdes helt ude af solen. Med den rigtige solcreme til babyer og konstant skygge, bør solskoldning aldrig ske.

FORSTÅ FARERNE AF SOLEKSPONERING

Solskoldning er den åbenlyse risiko, men virkningerne kan være livslange

Solbeskyttelse til børn er ikke kun til ferien. Børn udsættes for UV-stråler under udendørsaktiviteter året rundt: picnic i parken, aktiviteter på legepladsen, sport osv. Babyer er særligt sårbare over for solskoldning, selv med indirekte soleksponering (dette er når din baby er i skyggen, men reflekteret sollys stadig når deres hud, så beskyttelse er stadig afgørende).

Solskader stiger gradvist og akkumuleres: Tænk på det som at bruge på et sol-kreditkort. For hvert “køb”, du foretager (soleksponering), stiger din “sol-gæld”. Det hele øger risikoen over tid.

Når børn får for meget sol, er der åbenlyse kortsigtede risici:

 • Dehydrering.
 • Hedeslag.
 • Ubehagelig solskoldning.

Børn elsker at lege udenfor, og vi vil gerne have, at de har det sjovt! Men forældre er nødt til at være opmærksomme – Et barn vil kun udtrykke ubehag ved solskoldning, når skaden allerede er sket på barnets hud. Og de langsigtede effekter er mere bekymrende. Overdreven UV-eksponering fra solen kan øge risikoen for:

 • Acceleration af hudens aldring.
 • Hudkræft såsom melanom.

Men gå ikke i panik! Alle disse risici kan reduceres ved at lære børn om gode solvaner og solbeskyttelse. Læs videre om vores gode råd og solvaner til at beskytte dit barns hud mod solen.

SÅDAN BESKYTTER DU DIT BARNS HUD MOD SOLEN

Lær dine børn om gode solvaner og solbeskyttelse

Beskyttelse handler ikke kun om solcreme. Ved at lære dine børn om gode solvaner og solbeskyttelse i en tidlig alder, kan de få gavn af dette hele livet. På den måde kan du hjælpe dine børn til også at passe bedre på deres hud.

Her er nogle gode måder at beskytte dine børn på:

Generelle forholdsregler til at beskytte børn mod solen

 • Søg skygge mellem kl. 11 og 16.00
 • Dæk dine børn til med en bredskygget hat, UV-solbriller og mørkt tøj (en sort T-shirt er mere beskyttende end en hvid).
 • Undervurdér ikke “indirekte” soleksponering: UVA-stråler kan passere gennem skyer og glas, så huden er stadig udsat på en overskyet dag, i bilen eller på en flyrejse.
 • Medbring en strandparaply eller et telt.
 • Sørg for, at dine børn drikker vand regelmæssigt.

Bedste solcreme til børn? Her er vores bedste tips

 • Brug en solcreme med SPF50+ og bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse til dine børn.
 • Påfør solcreme ofte (mindst hver anden time) og så jævnt som muligt. Sørg for at smør rigelig solcreme på alle steder, hvor huden kan være udsat. Hvor meget solcreme bør man bruge? Som en almindelig tommelfingerregel er der brug for en mængde solcreme på størrelse med en golfbold for at beskytte hele kroppen.
 • Vær opmærksom på ofte glemte områder: Ører, næse, læber, nakke, hænder og fødder.
 • Påfør solcreme igen straks efter svømning, eller hvis du eller barnet sveder meget.
 • Når du har dine børn med på stranden eller poolen bør du vælge en solcreme specielt designet til påføring på våd hud.

Læs mere om UVA- og UVB-beskyttelse

ANTHELIOS TIL BØRN: MEGET HØJ BESKYTTELSE SPECIFIKT DESIGNET TIL BABYER OG SMÅBØRN

ANTHELIOS fra La Roche-Posay tilbyder effektiv solbeskyttelse for små børn og babyer i en alder fra 6 måneder. Anthelios solcreme til babyer og børn er udviklet til ung hud og indeholder et minimalt antal ingredienser, mens de tilbyder meget høj og bredspektret UVB- og UVA-beskyttelse. Produkterne fås både som spray, lotion samt en lotion, som er udviklet til at komme direkte på våd hud.
Alle produkter testes under dermatologisk kontrol.

Lær mere om UVA-UVB-beskyttelse HER.

1 Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000
2 American Association for Cancer Research Press Release, May 29, 2014 http://www.aacr.org/Newsroom/Pages/News-Release-Detail.aspx?ItemID=553#.WKyFqxLhAvo

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

ANTHELIOS er en banebrydende aktør på solcrememarkedet. Dens bredspektrede, meget høje beskyttelse er resultatet af mere end 25 års avanceret klinisk forskning i solpleje og solsensitive hud.

VORES HØJE STANDARDER
VED PRODUKTUDVIKLING

laroche posay tolerance forpligtelse produktallergitestet model tæt på

UDVIKLET MED FOKUS
PÅ TOLERANCE

Se mere
Vores produkter er udviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud.
Dokumenteret effektivitet og tolerance.
laroche posay tolerance forpligtelse essentiel aktiv dosis produkthoved

KUN DET ESSENTIELLE,
I KORREKT AKTIV DOSERING

Se mere
Vores produkter er udviklet i samarbejde med dermatologer, og indeholder kun de nødvendige ingredienser i den rigtige aktive dosis.
laroche posay tolerance forpligtelse sensitiv hud model baby

TILPASSET HUDPLEJE
TIL DE FLESTE BEHOV

Se mere
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fedtet or uren hud, tør hud, svækket hud, hud med tendens til rødme, og mange andre behov.
laroche posay tolerance forpligtelse formel beskyttelse produkt hoved

BESKYTTENDE EMBALLAGE
TOLERANCE OG EFFEKTIVITET

Se mere
Vi bruger beskyttende emballage og kun de mest nødvendige konserveringsmidler for en høj tolerance og effektivitet over tid.