Fokus på

Forskellige typer fedtet og uren hud

Img_Forskellige typer fedtet og uren hud

Akne viser sig som hudorme og bumser, men kan være forskellige symptomer. Under alle omstændigheder er brugen af en specifik talgregulerende behandling vigtig for bekæmpelsen af akne.

Symptomer

Fra ikke-inflammatorisk til inflammatorisk akne

Der findes forskellige former for akne. Akne kan første og fremmest optræde som komedoner (hudorme og små, hvide talgfyldte knopper), dette er ikke-inflammatorisk akne. Men akne kan også være bumser og større læsioner. I et iltfattigt miljø kan en bakterie, der findes naturligt i huden (kaldet P. acnes), formere sig og danne inflammation, der spreder sig til de underliggende lag. Dette er inflammatorisk akne. Disse to former optræder normalt side om side, hvilket er den form for akne der kaldes blandet akne, som rammer næsten 60 % af alle aknepatienter.

Oprindelse

Akne: Et problem med mange årsager.

Der er adskillige faktorer, der er med til at fremkalde akne. De primære årsager skyldes hormonelle forstyrrelser (pubertet, menstruationscyklus, graviditet osv.), men stress og træthed kan også føre til en overproduktion af talg og bakteriel formering. Hvis talgen ikke længere kan flyde normalt, tilstoppes hudens porer og der opstår hudorme og bumser.

Behandling

Det er vigtigt at behandle akne skånsomt

Huden skal behandles mildt, hvis du vil slippe af med akne. Nogle få vigtige regler skal overholdes dagligt: 


  • Rens huden omhyggeligt med et produkt, der er formuleret specielt til fedtet hud.
  • Du opnår en effektiv behandling ved at bruge plejeprodukter hver dag.
  • Brug produkter, der er velegnet fedtet hud og non-comedogen makeup.
  • Beskyt huden mod solen, som, i modsætning til hvad man går og tror, ikke er godt mod akne
  • Undlad at trykke bumser ud.

Ud over disse regler ordinerer dermatologen muligvis lægemidler til behandling af din akne. Konsulter en dermatolog for yderligere rådgivning.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler