Fokus på

Intolerant hud, en kompleks virkelighed

Img_Intolerant hud, en kompleks virkelighed

Intolerant hud oplever ofte rødme, prikken og irritation. Der er kun én regel, der skal overholdes, for at forbedre den daglige velvære for sart hud: Respektér dens skrøbelighed ved at bruge hypoallergene formuleringer, med et minimum af ingredienser.

Symptomer

En ekstrem hudreaktion

Intolerant hud er mere sårbar over for eksterne påvirkninger og er kendetegnet ved dagligt at være generet og ekstremt irriteret. Den kan kendes på bestemte tegn, som er mere eller mindre udtalte. Huden er f.eks. rød og prikker, den føles stram, varm, eller klør, og der kan også forekomme en brændende fornemmelse.

Oprindelse

Sensitivitet over for allergener

Intolerant hud er generelt mere sensitiv over for allergener og er derfor specielt sensitiv over for visse ingredienser, der bruges i kosmetiske hudplejeprodukter. De hyppigst forekommende allergener er parfume og konserveringsmidler. Hudens barriere kan derfor blive svækket og kan ikke længere beskytte huden. Huden udtørrer nemmere og bliver varm og stram.

Formål: At tilføre huden fugt og reducere dens sensitivitet

Visse trin er vigtige for at pleje intolerant hud og sikre dens velvære hver dag:

  • Rens huden blidt med en flydende renselotion.
  • Afslut rens med beroligende og anti-irriterende termalsk kildevand.
  • Påfør en beroligende, beskyttende creme, der er specielt udviklet til intolerant hud, og som indeholder et minimum af ingredienser.

    Konsulter en dermatolog for yderligere rådgivning.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler