Fokus på

Atopisk eksem: Når irritation bliver kronisk

Img_Atopisk eksem: Når irritation bliver kronisk

Atopisk eksem, også kaldet atopisk dermatitis, er en kronisk og allergisk tilstand, der viser sig ved, at der opstår røde pletter og kløe. For at afhjælpe problemet og berolige kløen skal hudens barrierefunktion gendannes.

Symptomer

"Mærkelig" hud i ansigtet

Atopisk eksem er meget tør hud, primært i ansigtet, der føles stram og kløer. Huden kan skalle af og have ru, røde pletter. Konstant irritation, ubehag og en følelse af at have en "mærkelig" hud gør den endnu sværere at holde ud. Når disse symptomer viser sig i ansigtet, påvirker det naturligvis i særlig høj grad det personlige og sociale velvære.

Oprindelse

En kronisk tilstand tager over

Kronisk og allergisk atopisk eksem viser sig hos personer, der er genetisk disponerede for denne tilstand. Når huden har et lavt indhold af lipider, ændres dens barriere. Resultat: Den bliver sårbar over for irritation og allergener. Støvmider, pollen, dyr og forurening er eksterne faktorer, der er sandsynlige udløsere af symptomerne på denne tilstand.

Behandling

Førsteprioritet: Dæmpe kløen

Selvom irritationen lindres midlertidigt, når man klør sig, så vil det kun fastholde eksemen, fordi det kan forværre ændringen af huden. For at bryde atopiens onde cirkel er det derfor vigtigt at dæmpe kløen. Nogle vigtige trin skal følges:


  • Vask dit ansigt med et anti-irriterende renseprodukt med lipider
  • Anvend et blødgørende kropsprodukt dagligt: Dette er med til at gendanne hydrolipidfilmen, genoprette hudbarrierens struktur og begrænse irritationer.

Kurbehandlinger kan også benyttes til at berolige kløe, rense huden og forhindre sekundære infektioner.

Konsulter en dermatolog for yderligere rådgivning.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler