3 spørgsmål til eksperten

Vaskulære laserbehandlinger giver fremragende resultater ved behandling af rosacea.

Img_Vaskulære laserbehandlinger giver fremragende resultater ved behandling af rosacea.

Synlige blodkar i ansigtet kaldes rosacea. En almindelig tilstand, der ofte ledsages af erythrose, som er rødme på kinderne. Nogle hudtyper bliver let røde på grund af stress, varme, kulde eller fordøjelse. Hvordan kan dette afhjælpes? Dermatologen giver gode råd

Hvad vil det sige at være en patient med rosacea?

Udvidede blodkar i ansigtet er tegn på, at hudkapillærerne er skrøbelige.

Det er mest udbredt hos patienter med bleg og tynd hud. Der er bestemte faktorer, der bidrager til, at rosacea opstår. Et pludseligt temperaturskifte fra koldt til varmt, cigaretrøg, krydderier, alkohol og stress. Disse faktorer bevirker, at blodkarrerne i ansigtet udvider sig. Du skal dog passe på med at hænge dig i de myter, der er forbundet med rødme i ansigtet: Rosacea er ikke ensbetydende med, at du drikker for meget!

Hvilke råd giver du dine patienter?

Vi skal selvfølgelig gøre noget ved de faktorer, der bidrager til, at rosacea opstår.

Hvis en patient har lys hud, bør han eller hun undgå at spise krydret mad og beskytte sig mod kulde ved at bruge fugtgivende kosmetiske produkter om vinteren. Og så er det en god grund til at stoppe med at ryge. Jeg anbefaler altid, at man bruger kosmetiske cremer, der indeholder aktive ingredienser, der virker på hudens mikrocirkulation. Det er også vigtigt at fjerne makeup blidt for at undgå at irritere huden. Endelig opfordrer jeg dem til at bruge korrigerende makeup.

Hvilke behandlinger findes?

Hvis der kun er nogle få synlige kar, er elektrokoagulation en mulighed.

Nu til dags giver vaskulære laserbehandlinger fremragende resultater. KTP-laseren kan forbedre rosacea betydeligt på 2 behandlinger med 6 ugers mellemrum. Jeg bruger også Intense Pulsed Light (IPL) (xenonplasmalampe), som giver gode resultater ved erythrorosacea. Disse behandlinger skal gennemføres i perioder, hvor huden ikke eksponeres for sol.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler