Fokus på

Rynker skyldes aldring af huden. Specifikke aktive ingredienser kan modvirke aldring af huden.

Img_Rynker skyldes aldring af huden. Specifikke aktive ingredienser kan modvirke aldring af huden.

Mange kvinder bekymrer sig over at rynker opstår i deres hud. Rynker er et et tegn på aldring, og ved at forstå de processer, der indgår i dannelsen af rynker, bliver det lettere at finde den mest velegnede anti-age pleje, for at udsætte hudens aldringsproces.

Symptomer

Rynker: et biologisk tegn på hudens aldring

Huden ændrer sig i takt med, at den ældes. Den mister sin naturlige fugtighed, og dens grundlæggende substans nedbrydes. Produktionen af collagen aftager som følge af manglende fugtighed og næringsstoffer. Hudens støttevæv svækkes, og huden mister sin glød og fasthed. Bindingen mellem huden og det yderste hudlag mister styrke. Der dannes fordybninger på hudens overflade: Disse fordybninger er rynker. Rynker er et af de første synlige tegn på hudens aldring og forekommer hovedsageligt i ansigtet.  Rynker kan inddeles i to kategorier:

  • Mimik, som opstår i panden mellem øjenbrynene, ved næsefolderne og i mundvigen.
  • Folderne bliver mindre faste, og huden hænger og mister sin glød og spændstighed. Der kan dannes poser under øjnene, hængende kinder og dobbelthage, som gør, at selve ansigtsformen ændres.

Oprindelse

Mekanismer, som skaber rynker

Følgende tre mekanismer fremkalder rynker:

  • Musklernes bevægelse: Huden er under konstant påvirkning af de underliggende musklers bevægelse. Mikrosammentrækningerne danner fine linjer, hvor huden bliver stram og spændt, og der opstår til sidst furer.
  • Ændring af de dele huden er sammensat af: Biologisk og UV-skabt aldring medfører, at overgangen mellem huden og det yderste hudlag mister fylde.
  • Ændring af hudens kontur: Med alderen bliver hudens linjer bredere og langsomt dybere. Fra 60 år og opefter bliver denne tendens mere intens.

Behandling

Aktive anti-age ingredienser

Det er ikke muligt at få rynker til at forsvinde helt, men det er muligt at undertrykke og forebygge visse mekanismer med kosmetiske produkter. De vigtigste aktive ingredienser, som indgår i anti-age pleje, er antioxidanter, collagenstimulerende stoffer (f.eks. C-vitamin), fugtgivende stoffer, som binder vand i huden, (f.eks. hyaluronsyre) og depigmenterende stoffer.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler