3 spørgsmål til eksperten

Herpes skal behandles så snart de første symptomer viser sig

Img_Herpes skal behandles så snart de første symptomer viser sig

Udbrud af herpes kan fremmes af soleksponering, og ses som regel omkring munden og næsen. Så snart de første symptomer viser sig, skal behandlingen startes. En dermatolog giver nogle få enkle vaner man bør tillægge sig og gode råd om emnet.

Hvad er kendetegnene ved herpesudbrud, som skyldes soleksponering?

Et herpesudbrud kan forekomme under forskellige omstændigheder:

Feber, træthed, menstruation eller stress, men sol er også en bidragende faktor. Mine patienter fortæller ofte om betydelige herpesudbrud omkring munden eller næsen, der viser sig, så snart de begynder at dyrke vintersport eller i begyndelsen af sommeren. Udbruddet ødelægger deres ferie, fordi det er synligt og de mærker en ubehagelig brændende fornemmelse i huden.

Hvordan behandler du herpes?

Der findes lægemidler, der kan blokere for virussens reproduktion.

Behandlingen skal startes, så snart de første symptomer viser sig. Vores patienter kender alt til den let brændende fornemmelse, der varsler et forestående udbrud. Desuden skal de afholde sig fra at kradse i skorpern, da det kan føre til en krydsinfektion med bakterier (impetigo) eller fremme spredningen af virussen. Patienter med herpes bør undgå direkte kontakt (kys) med venner og familie samt alle produkter som bruges lokalt, der kan irritere og forværre sårene.

Er det efter din mening muligt at forebygge udbrud af herpes der opstår efter soleksponering?

Den udløsende faktor er sikker:

Reproduktion af en virus, der allerede findes i kroppen, stimuleres af solens UV-stråler. Det er derfor vigtigt at bruge UV-beskyttelse, som kan forebygge et udbrud. Jeg ordinerer sticks med høj beskyttelse, der skal påføres læberne hver anden time. Resten af ansigtet beskyttes med solprodukter med høj beskyttelse, der giver bredspektret beskyttelse mod UVB- og UVA-stråler.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler