#SaveYourSkin

Meget høj solbeskyttelse til dig og demdu holder af
Tjek dig, beskyt dig og opfør dig sikkert i solen

Download
ABCDE metoden

Børn under 3 år bør ikke opholde sig direkte i solen

Det er i barndommen, at huden er mest modtagelig for solens ultraviolette stråler. »Solkapital« opbruges hurtigt i barndommen. Det bør absolut undgås, at børn bliver solskoldede. Råd fra en dermatolog om, hvordan man minimerer risici.

Er det jeres erfaring, at forældre er opmærksomme nok på solens skadelige påvirkning?

I dag er der meget mediebevågenhed angående farerne ved soleksponering, og der er en øget bevidsthed om det.

Ikke desto mindre kan man i slutningen af sommeren ofte se spor af solskader på børns ansigter og skuldre. Det er ikke altid resultatet af tankeløs eksponering for sol på stranden, men nærmere konsekvensen af eksponering under sportsudøvelse (cykling, tennis), en situation, hvor forældre ofte er mindre opmærksomme på problemet.

Hvilke oplysninger giver du forældre om beskyttelse mod solen?

Jeg forklarer dem, at børns hud er ekstremt sårbar over for solen

Jo lysere hud, de har (rødhårede og lyshårede), jo større er faren. Børnene skal derfor have den samme beskyttelse om sommeren, selv når det er let overskyet, eller når de bevæger sig rundt. De tidspunkter, hvor solen står højt på himlen, er særligt farlige. Børnene vil lide under konsekvenserne af ubeskyttet tid i solen, når de bliver voksne

Hvilke tip kan du give dem?

Børn under 3 år bør ikke opholde sig direkte i solen.

Jeg anbefaler solbriller med UV-beskyttelse, en bredskygget hat, en T-shirt og solcreme med høj faktor. Cremen skal beskytte effektivt mod både UVB- og UVA-stråler, påføres i tilstrækkelige mængder og påføres igen hver anden time. Du skal sørge for, at børnene hele tiden får væske, hvis det er varmt. Og undgå solen mellem 12:00 og 15:00.