3 spørgsmål til eksperten

Rens af fedtet hud kræver specifik pleje.

Img_Rens af fedtet hud kræver specifik pleje.

Fedtet hud forekommer oftest i ansigtet og hovedbunden. Den fedtede hud opstår, når hudens talgkirtler producerer for meget talg. Denne hudtype kræver, at der tages særlige forholdsregler ved rens og påføring af makeup. En dermatolog giver gode råd om dette emne.

Hvad observerer du hos dine patienter, der klager over fedtet hud?

Patienterne kan have skinnende hud i ansigtet, især i panden og på næsen.

Hudens porer er udvidede, og huden er tykkere. I de fleste tilfælde kan man mærke et fedtet lag, når man rører ved huden. Hyperseborré (øget talgsekretion) i hovedbunden gør deres hår fedtet og klistret. De fortæller ofte, at de har problemer med deres makeup.

Hvad råder du dem til med hensyn til rens?

Rens af fedtet hud kræver særlig pleje.

Jeg forklarer mine patienter, at huden altid reagerer modsat af, hvad vi ønsker: Desto mere ihærdigt vi forsøger at fjerne talgen, desto mere producerer huden for at erstatte den. Det er derfor vigtigt at bruge produkter, der er formulerede til denne hudtype, for at ikke at komme til at bruge noget, der er for skrapt. Jeg foreslår ofte 2-i-1 rens eller gelé, der vaskes af med vand. Huden bør skånsomt renses om aftenen.

Hvad anbefaler du med hensyn til fugttilførsel til en fedtet hud?

Det paradoksale er, at talgens rolle er at beskytte huden mod udtørring.

Men fedtet hud skaller ofte af på overfladen, hvilket sommetider forårsager skæleksem i midten af ansigtet. Patienterne skal bruge produkter, der er velegnet denne hudtype. Jeg ordinerer vandbaserede kosmetiske produkter for ikke at tilføre mere fedt til den fedtede hud. Jeg vælger fugtgivende cremer, der virker matterende på huden, for at gøre den mindre skinnende.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler