HVAD KAN JEG GØRE MOD HUDORME?
GODE RÅD OG VIDEN OM HUDORME

Article Read Duration 3 min læsning

Hudorme eller “åben komedoner” kan ligne små snavsede pletter på huden, men faktisk er de blokerede porer, hvor blandingen af talg og celler er blevet mørkere efter kontakt med luften. De forekommer oftest på næsen og i den centrale del af ansigtet. Herunder kan du læse mere om hvad, som forårsager hudorme, og hvad du kan gøre for enten at reducere eller måske blive fri for hudorme.

HVAD ER HUDORME?

Hudorme er urenheder i huden, som ofte er lette at få øje på. De er typisk mørke i farven og giver ujævnheder i huden. I modsætning til nogle andre pletter er de ikke inflammatoriske, så der vil normalt ikke være ubehag, hvis de berøres. Hudorme findes hovedsageligt i den centrale del af ansigtet, men kan også forekomme på ryggen, brystet, nakken, arme og skuldre.

HVAD FORÅRSAGER HUDORME?

En af flere typer af urenheder

Hudorme er forårsaget af tilstoppede hårsække. Hårsække (også kaldet "follikler") indeholder hår og en talgkirtel, der producerer talg for at hjælpe med at holde huden blød. Døde hudceller og talg samles og danner en ‘prop’, der får en sortlig farve, fordi den er i kontakt med luften, som får den til at oxidere, på samme måde som skåret frugt skifter farve, når den bliver udsat for luft.

Hudorme er i alt sin enkelthed en ophobning af talg, hvorimod mange andre urenhedr er et resultat af noget bakterielt.

Din krop ser muligvis ikke hudorme som en trussel, men du er måske irriteret over disse små sorte mærker på din hud.

Den gode nyhed er, at der er hjælp at hente, som kan reducere dine hudorme, men det kan bare tage lidt længere tid end nogle andre former for urenheder. At reducere eller endda blive fri for hudorme kræver tålmodighed.

HVAD KAN MAN GØRE MOD HUDORME?

Den rette pleje

Hudorme kan normalt reduceres eller måske endda fjernes med den rette hudpleje. Produkter som eksfolierer huden hjælper til at rense dine porer for døde celler og talg, som kan tilstoppe porerne. Brug også en fugtgivende creme udviklet til uren hud, eftersom hudens fugtniveau bør holdes i balance, for ikke at stimulere en overproduktion af talg. Husk altid at være skånsom mod din hud for at undgå irritation og rødme.

PROBLEMER MED BLIVE FRI FOR HUDORME?
OVERVEJ AT SE EN DERMATOLOG

Hvis du i længere tid har forsøgt at reducere eller endda blive helt fri for hudorme med specialiserede hudplejeprodukter, bør du måske overveje at se en dermatolog for at få det undersøgt. Din dermatolog kan vurdere, om en behandling er nødvendig.

Husk dog at være tålmodig med brug af hudpleje, eftersom det kan tage længere tid at se de ønskede resultater.

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

VORES HØJE STANDARDER
VED PRODUKTUDVIKLING