SENSITIV HUD

I dag er sensitiv hud et almindeligt og udbredt fænomen. Vi har alle hørt om sensitiv hud, men hvad er det helt præcist?

Først og fremmest er sensitiv hud ikke en hudtype. Faktisk kan sensitiv hud opstå ved alle hudtyper fra fedtet og uren hud til tør og moden hud .

For det andet kan sensitiv hud se helt normal ud, selvom at den måske kan føles som alt andet end normal.

DEFINITION

AF SENSITIV HUD

Sensitiv hud kan defineres som sart eller følsom hud, der i lettere grad end normal hud lader sig påvirke af faktorer, som kan udløse en reaktion eller en stærk fornemmelse i huden. Faktorerne kan både være indefrakommende (stress, alkohol, m.fl.) eller udefrakommende (temperaturændringer, vind, m.fl.) Man kan i nogle tilfælde opleve kløe, svie eller en prikkende eller brændende fornemmelse i huden.

HVAD FORÅRSAGER

SENSITIV HUD?

Hvad er årsagen til at man har sensitiv hud? I lang tid vidste man ikke meget, om hvad som forårsagede sensitiv hud, men avanceret forskning har identificeret nogle af de faktorer, der spiller en rolle.

  • Sensitiv hud kan skyldes en ineffektiv overfladebarriere (mangel på beskyttende lipider), hvilket betyder, at huden ikke er lige så godt beskyttet fra udefrakommende irritanter. Huden kan derfor have brug for specifik pleje, som kan hjælpe til at genopbygge eller vedligeholde hudens barrierefunktion. Du kan læse meget mere om dette i artiklerne nedenfor.
  • Ud over en nedsat barrierefunktion lider sensitiv hud ofte af et fænomen kaldet ”neuroinflammation”. Dette betyder, at nerveender er overfølsomme og frigiver inflammatoriske stoffer (et faresignal, der normalt er forbeholdt hudangreb) som reaktion på harmløse stimuli såsom hårdt vand og temperaturændring. Denne overfølsomhed fremkalder de karakteristiske tegn på sensitiv hud som eksempelvis svie, prikken eller kløe.

I underafsnittene nedenfor hjælper vi dig med at finde ud af, om du har sensitiv hud, og fortæller dig, hvordan du bedst passer på din hud.

Du finder også makeup, der er specielt udviklet til sensitiv hud.

VORES SIKKERHEDS-
FORPLIGTELSER

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

UDVIKLET MED FOKUSPÅ TOLERANCE

Se mere
Vores produkter er udviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud. Dokumenteret effektivitet og tolerance.
laroche posay safety commitment formula protection product head

BESKYTTENDE EMBALLAGETOLERANCE OG EFFEKTIVITET

Se mere
Vi bruger beskyttende emballage og kun de mest nødvendige konserveringsmidler for en høj tolerance og effektivitet over tid.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

KUN DET MEST NØDVENDIGE

I KORREKT AKTIV DOSERING

Se mere
Vores produkter er udviklet i samarbejde med dermatologer, og indeholder kun de nødvendige ingredienser i den rigtige aktive dosis.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TILPASSET HUDPLEJE

TIL DE FLESTE BEHOV

Se mere
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fedtet or uren hud, tør hud, svækket hud, hud med tendens til rødme, og mange andre behov.

VIL DU VIDE MERE OM SENSITIV HUD?

placeholder SENSITIV HUD
LØSNINGER
Se mere
placeholder PLEJE TIL DEHYDRERET, STRAM OG TØR HUD
Se mere

KÆRE
LÆSERE

Oplysningerne, der vises her, er kun beregnet til generelle uddannelsesmæssige formål og bør under ingen omstændigheder erstatte professionel medicinsk rådgivning. Du bør altid søge om rådgivning fra kvalificerede sundhedsfaglige personer hvis du har medicinske eller helbredsmæssige spørgsmål.