3 spørgsmål til eksperten

Der er tre typer ingredienser, der skal kombineres i hudpleje- og renseprodukter, når man skal pleje udtørret hud.

Img_Der er tre typer ingredienser, der skal kombineres i hudpleje- og renseprodukter, når man skal pleje udtørret hud.

Når huden er udtørret, mangler epidermis, og især hornlaget, fugt. Udtørret hud kan være midlertidig og kan ramme alle hudtyper. Huden føles stram og ru og kan skalle. Hvordan kan dette afhjælpes? Råd fra en dermatolog

?????????????

Luftfugtigheden i omgivelserne, temperaturudsving, vinden, høje temperaturer, solen, UV-stråler og overdreven opvarmning …

er alt sammen faktorer, der fremskynder den fordampning af vand, der fører til udtørret hud. Jeg forklarer mine patienter dette, for at de kan gøre noget ved disse faktorer, i hvert fald i deres egne hjem.

Indgår der andre faktorer?

Lang tids eller gentagen kontakt med vand på grund af en overdreven renserutine kan på lang sigt føre til udtørring.

Brug af meget basiske sæber og slibemidler på huden som f.eks. pimpsten kan også være mulige årsager. Endvidere kan visse former for lægemidler (retinoider, kortikosteroider) og opblussen af eksem, der skyldes særlige arbejdsforhold som f.eks. frisørarbejde eller byggeri, bevirke, at huden udtørres. Desuden reducerer hormonel aldring hudens hydrofile komponenter.

Hvilken pleje vil du anbefale?

Der er tre typer ingredienser, der skal kombineres i hudpleje- og renseprodukter.

Jeg ville ordinere fugtbindende produkter, der binder vand i hudens corneocytter. Men også hydrofile produkter, der bliver til gelé, når de kommer i kontakt med vand, eller vandskyende produkter, der danner en luft- og vandtæt film på hudens overflade og begrænser fordampningen af vand. Jeg anbefaler ingredienser, der genskaber hudlipidernes struktur, for at styrke hornlagets beskyttelsesbarriere.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler