Den rette behandling

En behandling i to faser
Huden har brug for at blive gennemfugtet flere gange om dagen  (selv når den ikke er skadet) for at kunne gendanne den naturlige barriere, der beskytter den mod allergener. Under udbrud reducerer kortisonbaserede cremer effektivt skader på huden. Disse behandlinger ordineres af en dermatolog og forbedrer den atopiske patients livskvalitet væsentligt, når den benyttes jævnligt.

Blødgørende cremer til bekæmpelse af tørhed og gendannelse af den naturlige barriere
Disse cremer skal smøres på flere gange om dagen på ikke-inflammatoriske områder. De bekæmper tør hud og blødgør den for at mindske kløe. Denne daglige rutine anbefales også til forebyggelse af udbrud. Smør også cremen på, når huden ser sund ud.

Kortikosteroidcremer til stop af inflammationen
Under udbrud bør kortikosteroidcreme smøres på områder med inflammation for at lindre og reducere skader og opkradsning. I nogle lande er kortison upopulær på grund af de bivirkninger, der angiveligt er ved den: binding af væske, søvnforstyrrelser, forsinket vækst osv. Dog angår disse fænomener kun kortikosteroider, der administreres oralt. I cremeform forbliver kortison på hudens overflade. Dog bør kortison ikke smøres på områder uden skader, da det eventuelt svækker huden og gør den tyndere.

Hvis det ifølge allergitests kan anbefales, vil lægen muligvis også ordinere behandling med antihistamin til cremerne. Har du spørgsmål, da kontakt din læge.

Opgiv ikke behandling
Næsten totredjedele af de behandlinger, der ordineres mod eksem, bruges aldrig eller opgives for hurtigt, selv om de er de mest effektive løsninger mod alvorlig tørhed og inflammatoriske skader.
Frygt for kortisoncremer eller manglende opmærksomhed på nye røde områder kan føre til kronisk eksem over det hele.
Det er vigtig at bede om hjælp, når du kæmper med din tilstand, eller hvis behandlingen ikke er effektiv.
Dermatologer hjælper folk med at forstå behandlingen bedre og kan justere den, så den er nemmere at følge.
Vis endelig din dermatolog, hvordan du smører cremen på. så hun/han kan sikre sig, at din teknik egner sig til behandlingen af dit barns tilstand.

Kuren: et miljø dedikeret til pleje og omsorg
Denne behandling er baseret på den daglige forsyning af termalsk kildevand fra sundhedsprofessionelle. Da behandlingen strækker sig over tre uger, giver den også plads til masser af velvære. Lige siden La Roche-Posay Thermal Center åbnede i 1905, har det behandlet over 415.000 patienter. Det tager nu imod næsten 8.000 patienter om året, og eksem er den primære lidelse, der behandles på centeret (33 % af spa-gæsterne).
Ud over de ordinerede bade, brusebade og sprays med dermatologiske fordele har patienter (og deres ledsagere) mulighed for at mødes med andre og slappe af - og det er jo den bedste måde at holde humøret højt på.