SENSITIV HUD
LØSNINGER

Article Read Duration 5 min læsning

Sensitiv hud kan eksempelvis opleves som en følelse eller fornemmelse af at huden brænder, prikker, klør eller svirrer som reaktion på interne og eksterne faktoerer.

For at pleje sensitiv hud kan det anbefales at bruge minimalistiske og beroligende produkter med aktive ingredienser.

Hvilke produkter anbefaler vi at bruge til sensitiv hud?
Vi anbefaler vores TOLERIANE Ultra serie, med aktive ingredienser til at berolige sensitiv hud:


• Neurosensine
• Sheasmør
• Termalsk kildevand

Hvis du har hud med tendens til akne anbefaler vi vores EFFACLAR serie, som er udviklet til fedtet og uren hud. Hvis rynker og aldrende hud er din største bekymring, bør du overveje vores HYALU B5 serie med hyaluronsyre til sensitiv hud som giver huden fugt og fylde.

HVAD ER SENSITIV HUD?

Før vi går ind på de bedste tilgængelige løsninger, lad os være klar over, hvad der egentlig menes med sensitiv hud. Mange oplever at have sensitiv hud, som eksempelvis kan kendetegnes ved en strammende, prikkende, brændende og stikkende fornemmelse i huden. Det kan forekomme hele tiden, men kan også forårsages af eksterne og interne faktorer.

HVAD FORÅRSAGER SENSITIV HUD?

Både eksterne og interne faktorer kan spille en rolle

Den grundlæggende årsag til sensitiv hud menes at stamme fra følsomme nerveender i huden, der sender signaler af ubehag som reaktion på harmløse daglige stimuli som for eksempel vinden eller temperaturændringer. Årsager til sensitiv hud kan grundlæggende opdeles i eksterne og interne faktorer:

  1. Eksterne faktorer: Forurening, temperaturændringer, ændringer i hudens pH, UV-eksponering, mm.
  2. Interne faktorer: Stress, stærke følelser, hormonelle ændringer, mm.

Klik HER for at lære mere om årsager til sensitiv hud

 

SENSITIV HUD KAN SE HELT NORMAL UD

Selvom den kan føles overfølsom og ubehagelig.

En af de frustrerende ting ved sensitiv hud er, at læger ofte vil sige, at huden er ”normal”, da den ikke udviser nogle synlige tegn. Derimod vil dermatologer (hudlæger) ofte kunne genkende træk ved sensitiv hud og derfor kunne anbefale specifik hudpleje.

Har du sensitiv hud? 

HVORDAN KAN MAN BEROLIGE SENSITIV HUD

Hvad er den bedste ansigtspleje til sensitiv hud?

Nu hvor du kender de grundlæggende årsager og kendetegn ved sensitiv hud, kan vi tale om, hvordan man kan berolige sensitiv hud ved korrekt hudpleje.

Skal jeg vælge naturlige produkter til pleje af sensitiv hud?

Bør du undgå apoteket og vælge helt naturlige eller økologiske mærker? Naturlige produkter betyder vel, at de er velegnet til sensitiv hud, ikke sandt? Nej, ikke nødvendigvis. Blot fordi at noget er naturligt betyder det ikke, at det er velegnet til sensitiv hud. Hvis du har sensitiv hud, anbefaler vi dermokosmetisk hudpleje, der er formuleret med et minimum af ingredienser, der klinisk har dokumenteret, at kunne berolige tegn på sensitiv hud, samtidig med at hudens følsomhed kan reduceres over tid.

Anbefalet af dermatologer

La Roche-Posay har dermokosmetiske hudplejeprodukter til sensitiv hud, som er anbefalet af og udviklet sammen med dermatologer.

Vores mest anbefalede produkter til sensitiv og intolerant hud finder du i serien TOLERIANE Dermallergo Creme. Toleriane serien er formuleret med et minimum af ingredienser valgt til øjeblikkeligt at berolige huden, samtidig med at det aktivt reducerer hudens følsomhed. Alle produkter fra Toleriane er hypoallergene.

AKTIVE INGREDIENSERTIL AT BEROLIGE SENSITIV HUD

Hvilke ingredienser bør du kigge efter?

Hvad er vigtigt, når du vælger hudpleje til sensitiv hud? Det kan anbefales, at man undersøger hvilke ingredienser, som er i produktet. Nogle ingredienser er særligt velegnet til sensitiv hud, hvorimod en række andre ingredienser kan have negative effekter på sensitiv hud. Herunder kan du læse om ingredienser, der enten har beroligende egenskaber eller beskytter hudens barriere, hvilket er gavnlige egenskaber til sensitiv hud:

  • Neurosensine: dette patenterede molekyle hjælper til at reducere hudens følsomhed og berolige sensitiv hud.
  • Sheasmør: en naturlig fugtgivende ingrediens med lipider, der ligner hudens egen beskyttende barriere, og som hjælper til at styrkee og beskytte hudenbarrieren mod en række eksterne faktorer.
  • Termalsk kildevand: en unik og naturlig ingrediens, som bruges på verdens største termalske dermatologicenter med sit unikke mineralindhold der er rigt på selen, og som har en beroligende og antioxiderende effekt på sensitiv hud.

TOLERIANE Dermallergo Creme serien hjælper til at berolige sensitiv hud og reducerer ubehag øjeblikkeligt.

Endnu bedre, ved at styrke hudbarrieren hjælper Toleriane Ultra til at styrke hudens naturlige forsvar. Hele Toleriane Ultra serien er testet på allergisk hud.

Klik HER for at få en komplet hudplejerutine til sensitiv hud.

HUDPLEJE TIL SENSITIV HUD MED TENDENS TIL AKNE HOS VOKSNE

Ligesom over halvdelen af befolkningen har sensitiv hud, så oplever et stigende antal voksne også hud med tendens til akne.  Dermatologer bliver ofte spurgt, om hvilken hudpleje man kan bruge til hud med tendens til akne hos voksne? La Roche-Posay har udviklet EFFACLAR-serien, som består af hudplejeprodukter til pleje af hud med tendens til akne.

Leder du efter en fugtighedscreme til fedtet eller uren hud, som kan hjælpe til at reducere svære urenheder (f.eks. bumser)? EFFACLAR Duo(+).

Produktet hjælper til at urenheder i huden er betydelig mindre synlige og mindre røde, og har en effekitvitet fra 12 timer*.

*Instrumentel test, 43 personer

ANTI-AGE HUDPLEJE TIL SENSITIV HUD

Hos La Roche-Posay mener vi, at hudplejeprodukter ikke behøver at gå på kompromis med effektivitet, for at være velegnet til sensitiv hud. Denne tilgang gælder også for vores anti-age produkter.

Hyaluronsyre til sensitiv hud

HYALU B5 kombinerer to typer af hyaluronsyre (høj og lav molekylær vægt), der er tilpasset behovene hos sensitiv hud, og med beroligende vitamin B5 samt madecassosid til hud med rynker og tab af fasthed. Serien indeholder både en serum, ansigtscreme og øjencreme.

Klik HER for at finde ud af, hvilken makeup du kan bruge til sensitiv hud

Klik HER for at opgage en komplet hudplejerutine til sensitiv hud

VI HAR OGSÅ
EN SERIE TIL DET

Produkter fra ROSALIAC-serien hjælper sensitiv hud som har tendens til rødme. Hudplejeserien indeholder både rensegele, serum og creme med UV-beskyttelse.

VORES SIKKERHEDS -
FORPLIGTELSER

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

UDVIKLET MED FOKUSPÅ TOLERANCE

Se mere
Vores produkter er udviklet med respekt for sensitiv og intolerant hud. Dokumenteret effektivitet og tolerance.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

KUN DET MEST NØDVENDIGE,

I KORREKT AKTIV DOSERING

Se mere
Vores produkter er udviklet i samarbejde med dermatologer, og indeholder kun de nødvendige ingredienser i den rigtige aktive dosis.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TILPASSET HUDPLEJE

TIL DE FLESTE BEHOV

Se mere
Vi har produkter tilpasset til de fleste behov: sensitiv hud, fedtet or uren hud, tør hud, svækket hud, hud med tendens til rødme, og mange andre behov.
laroche posay safety commitment formula protection product head

BESKYTTENDE EMBALLAGE

TOLERANCE OG EFFEKTIVITET

Se mere
Vi bruger beskyttende emballage og kun de mest nødvendige konserveringsmidler for en høj tolerance og effektivitet over tid.

LÆS MERE OM
HVAD SENSITIV HUD ER