3 spørgsmål til eksperten

For at forhindre tør og meget tør hud om vinteren anbefaler jeg, at man anvender et plejende produkt to gange om dagen.

Img_For at forhindre tør og meget tør hud om vinteren anbefaler jeg, at man anvender et plejende produkt to gange om dagen.

Tør hud mangler både fugt og lipider, hvilket medfører en ændring i hudbarrieren, der gør, at den ikke kan beskytte huden effektivt. Dertil bliver vores huds tilstand værre i de kolde vintermåneder. Hvordan kan vi forebygge, at dette sker? Her får du dermatologens gode råd:

Hvilke symptomer har dine patienter med tør hud?

Tør hud er en tilstand, der kan ramme nogle mennesker permanent i ansigtet,

på armene og benene, især hænderne og sommetider på hele kroppen. Tør hud kan være genetisk (ichthyose, også kaldet fiskehud) eller hænge sammen med forskellige sygdomme (eksem, psoriasis, diabetes, skjoldbruskkirtelsygdomme). Alle former for tør hud forværres dog om vinteren.

Hvad sker der helt nøjagtigt i vinterperioden?

Efterhånden som luftfugtigheden falder, reagerer huden ved at frigive fugt, hvilket gør, at den bliver mere og mere tør.

Vinden, lave temperaturer, tungt overtøj samt UV-stråler i bjergområder intensiverer hudens tørhed. Huden føles oftere stram og irrteret. Det er derfor vigtigt at anvende fede, fugtgivende produkter på huden flere gange om dagen, især i ansigtet og på læberne.

Hvad anbefaler du til behandling af meget tør hud?

Jeg anbefaler, at man anvender et plejende produkt to gange om dagen,

som både indeholder fugttilførende ingredienser og lipider (fedtstoffer) for at forhindre vandtab i huden. Jeg anbefaler også kraftigt, at man bruger badeolie, enten i badet eller direkte på huden i bruseren. Jeg råder mine patienter til ikke længere at bruge skumbad eller andre produkter, der kan irritere huden, at skære ned på antallet af daglige bruse- eller karbade og til systematisk at påføre huden nærende og fugtgivende produkter.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler