3 spørgsmål til eksperten

Vær ekstra forsigtig, når du anvender produkter i ansigtet, hvis du lider af pigmentforandringer

Img_Vær ekstra forsigtig, når du anvender produkter i ansigtet, hvis du lider af pigmentforandringer

Hvide pletter (vitiligo) og pigmentpletter (melasma, graviditetsmaske osv.) i ansigtet kan ofte være mindre pæne at se på. Traditionel foundation er ikke tilstrækkelig effektiv til at dække dem. Hvilken makeup er det bedst at bruge? Hvordan skal den påføres? Gode råd fra en dermatolog.

1. Hvad skal jeg være ekstra opmærksom på, når jeg bruger makeup til at dække pigmentforandringer?

Pigmentforandringer, uanset om der er tale om hypopigmentering eller hyperpigmentering, kan forværres, når huden er irriteret.

Det er derfor vigtigt, at du er ekstra forsigtig, når du anvender produkter i ansigtet. Makeup skal fjernes med et mildt, ikke-irriterende produkt, som påføres med en vatrondel. Makeupprodukterne skal have en let konsistens, så de er nemme at påføre og fjerne.

2. Findes der dækkende makeup, som har en let konsistens?

Ja: Makeupprodukter, som er udviklet til at korrigere ujævnheder kaldes "korrigerende foundation".

De har et højere pigmentindhold end traditionel foundation og giver derfor en bedre dækning. De har en smidig konsistens, som gør dem nemme at påføre. De har endvidere en særlig formel, så de kan bruges på beskadiget hud, og de fremkalder ikke allergiske reaktioner eller irritation.

3. Kan du anbefale en særlig teknik til påføring af makeup på disse skadede områder?

Det vigtigste er, at du er opmærksom på, at du ikke kan opnå en hel ensartet hudfarve: Det ville give et alt andet end naturligt resultat.

Til pigmenteringsforandringer bruger jeg to nuancer: en lys og en mørk. Jeg påfører de to nuancer skiftevis ved at duppe dem på med fingerspidserne (lys nuance på mørk hud og mørk nuance på lys hud) i hurtige strøg.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler