3 spørgsmål til eksperten

Når man oplever sensitiv hud, bør man bruge en renselotion, der ikke skal skylles af med vand, sammen med en termalsk kildevandsspray.

Img_Når man oplever sensitiv hud, bør man bruge en renselotion, der ikke skal skylles af med vand, sammen med en termalsk kildevandsspray.

62 % af alle kvinder siger, at deres hud er reaktiv, sensitiv, irritabel og intolerant over for alle kosmetiske produkter og vand. 32 % af alle mænd klager også over hudubehag. Hvordan kan denne sensitivitet beroliges? Dermatologen giver gode råd

Hvad klager dine patienter, der lider af hudsensitivitet, over?

Der er rent faktisk få synlige tegn: Tør hud, rosacea, rødme,  skallende hud.

Sommetider er der en stram og brændende fornemmelse, der bliver værre, hver gang man har påført et kosmetisk produkt. Dette kan blive permanent og uudholdeligt. Dette forekommer oftest hos kvinder med tynd, bleg og tør hud.

Hvilket råd giver du dem?

Jeg stiller dem spørgsmål for at finde frem til, hvilke faktorer der udløser eller forværrer denne hypersensitivitet, og beder dem så undgå alle disse faktorer.

Dette gælder både i forhold til de kosmetiske produkter, de anvender, og deres livsstil. Jeg opfordrer dem til at begrænse deres forbrug af alkohol, kaffe og krydderier, at undgå temperaturudsving og eksponering af sol og vind. Men mere end noget andet fraråder jeg dem at anvende produkter, der indeholder kortison, som giver lidt bedring i starten, med derefter svækker huden og gør den tyndere.

Hvad kan de bruge i stedet?

Jeg anbefaler dem at anvende så få kosmetiske produkter som muligt og at sørge for, at disse er uden parfume eller indeholder meget mild parfume,

og at vælge produkter, der er formuleret til "sensitiv hud”. De bør også afholde sig fra at bruge sæbe og i stedet bruge renselotion, der ikke skal skylles af og termalsk kildevandsspray. Jeg foreslår mine patienter at vælge fugtighedscremer med en let konsistens, koldcremer og ikke-irriterende hårprodukter. Og endelig opfordrer jeg dem til at undgå for meget rens af huden, eksfolierende masker og produkter, der udsætter hudens aldring.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler