3 spørgsmål til eksperten

Når det drejer sig om skrøbelige negle, starter jeg med at undersøge, om der findes eksterne faktorer, som kan ændre keratinlagene i neglene

Img_Når det drejer sig om skrøbelige negle, starter jeg med at undersøge, om der findes eksterne faktorer, som kan ændre keratinlagene i neglene

Skrøbelige negle er almindelig, særligt blandt kvinder. Det gør ikke blot neglene mindre pæne at se på, men kan også besværliggøre almindelige opgaver i hverdagen. Der findes løsninger til behandling af skrøbelige negle. Interview med en dermatolog.

Hvad klager patienter med skrøbelige negle over, når de opsøger dig?

De klager over, at de har svært ved at røre ved sarte genstande.

Neglene hænger ofte fast i stoffet på deres tøj. Skrøbelige negle kan se ud på forskellige måder: De spalter muligvis i lag eller revner på den lange led, eller de får mange mærker. Neglene er ofte bløde, og det føles som om, du kan se igennem dem.

Hvad er årsagerne til skrøbelige negle?

Keratinindholdet i neglen produceres i neglens matrix.

Neglens hårdhedsgrad afhænger først og fremmest af kvaliteten af den keratin, der produceres. Hvis neglepladen får for lidt fugt, mister neglen sin bøjelighed og bliver mere skør. Jeg starter med at undersøge, om der findes eksterne faktorer, som kan ændre keratinlagene, f.eks. hyppig kontakt med vand, kontakt med kemikalier eller gentagne negleskader.

Hvilke løsninger anbefaler du?

Jeg rådgiver om de faktorer, som er årsag til neglenes skrøbelighed.

Jeg anbefaler at tilføre neglene ekstra fugt efter håndvask og efter bad samt at bære handsker, når hænderne er i kontakt med vand (eksempelvis rengøring). Neglene skal klippes forholdsvis korte og files for at runde kanterne, og der kan bruges neglelak på neglene og neglehærder på den frie den af neglepladen. Jeg ordinerer gelatine eller thioaminosyrer, som fremmer produktionen af stærkere keratinlag.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler