Forskning

Celleoxidering, en vigtig proces i forbindelse med hudens aldring

Img_Celleoxidering, en vigtig proces i forbindelse med hudens aldring

En væsentlig proces i forbindelse med hudens aldring er oxidativ stress, der ødelægger hudens epidermale og dermale celler og bidrager til, at de nedbrydes.

Oxidativ stress svækker cellerne

Vores miljø, forurening, solstråler og cigaretrøg genererer frie radikaler i huden, hvilket kan være ødelæggende i mere eller mindre alvorlig grad. Proteiner (kollagen, elastin), lipider i cellemembranen og DNA kan blive ødelagt, hvilket kan føre til lidelser, der kan variere fra for tidlig aldring til kræft. Vi er derfor nødt til at beskytte os imod dem.

Undgå oxidativ stress, en årsag til aldring

Det kan være en god idé at anvende produkter med antioxidanter til din hud. Disse antioxidanter kan være enten molekylære (f.eks. C-vitamin, E-vitamin, polyfenoler osv.) eller enzymatisk (SOD, GPx.SH, katalase osv.) eller består i sporelementer (selen, kobber, zink osv.). De solstråler – især UVA-stråler, – vi dagligt udsættes for, spiller en stor rolle i aldringsprocessen, især i forbindelse med produktionen af frie radikaler. Vi anbefaler derfor kraftigt daglig brug af produkter med solfilter.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler