Fokus på

Læber, et skrøbeligt område som har brug for næring

Img_Læber, et skrøbeligt område som har brug for næring

Læber er en sårbare og kræver særlig opmærksomhed - de spiller en stor rolle når kvinder tænker på deres egen skønhed. Læberne bliver nemt tørre og sprukne, og det er derfor afgørende, at du vælger det rette produkt. Derfor er målet klart: tilføre næring og give læberne mild pleje.

Symptomer

Beskadigede læbers særlige kendetegn

Følgende tre symptomer kendetegner tørre læber: De føles stramme, er ekstra tynde og revner nemt. Den fysiologiske forklaring på læbernes sårbarhed er mangel på ceramid, som svækker hudens barriere yderligere. Der forekommer muligvis små, tørre hudflager, som gør læberne sensitive og ubehagelige. Der kan også forekomme revner. Hvis problemerne ikke behandles, kan de udvikle sig til dybe revner, som er smertefulde og tager lang tid at hele på ny.

Oprindelse

Et område under konstant påvirkning

Daglige eksterne faktorer (kulde, vind, sol, UV-stråler osv.) gør læberne sårbare. Sårbarheden kan også opstå efter visse intensive medicinske behandlinger. Læberne har ikke nogen fedtfilm og er derfor mere udsatte: De har ingen naturligt beskyttende hornlag, talgkirtler eller melaninproduktion.

Behandling

Genopbygning af hudens barriere

Det er vigtigt, at du behandler læberne med mild pleje og giver dem ekstra beskyttelse. I stedet for at fjerne død hud eller fugte læberne med spyt anbefales det, at du tilfører dem den nødvendige fugt med en særlig læbecreme, for at styrke hudens barriere. Når du skal vælge læbestift eller lipgloss skal du gå efter formuleringer uden konserveringsmidler og visse allergifremkaldende pigmenter.

Konsulter en dermatolog for yderligere rådgivning.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler