3 spørgsmål til eksperten

Ved hudirritationer ordinerer jeg cremer, der indeholder beroligende eller reparerende molekyler

Img_Ved hudirritationer ordinerer jeg cremer, der indeholder beroligende eller reparerende molekyler

Hudirritationer viser sig ved rødme og tør hud. De udløses af bestemte produkter, som den sarte hud ikke tåler, f.eks. sæber, shampooer, parfume, der er for koncentreret, og nogle aktive ingredienser. Hvordan kan de lindres? En dermatolog giver gode råd

Hvad er hudirritation?

Hudirritationer er meget almindelige og kan tage forskellige former.

De forveksles sommetider med en allergisk reaktion. Irritationsdermatitis, giver sjældent, om nogensinde, kløe, og normalt breder irritationen sig en smule op over de områder, hvor produktet er blevet påført (med undtagelse af øjenlågene). Irriterende produkter udløser en inflammatorisk reaktion og svækker hudens barriere, som resulterer i en synlig irritation af huden, der gør, at den føles stram og prikkende, nogle gange med en mild kløe.

Hvor på patienten optræder reaktionerne?

Jeg ser dem oftest i ansigtet, på øjenlågene og omkring øjnene.

bagsiden af hænderne og fingrene kan irritationen være akut og rød med hævelse eller kronisk, tør og revnet. På håndfladerne og fingrene er epidermis tynd, tør og revnet. På kroppen er huden tør, sommetider revnet og afskallet.

Hvad anbefaler du?

For det første beder jeg dem stoppe med at anvende mistænkelige produkter.

Hvis irritationen optræder på øjenlågene, råder jeg dem til helt at undlade at bruge kosmetiske produkter. I ansigtet anbefaler jeg, at man renser huden med en neutral lotion eller termalsk kildevand. Til kroppen foreslår jeg, at man bruger sæbefri renseprodukter. Jeg ordinerer også cremer, der indeholder beroligende, blødgørende eller reparerende molekyler og solfiltre, for at beskytte huden mod soleksponering. Jeg undgår kortisonbaserede cremer.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler
    3 pushs