Et bedre liv for sensitiv hud


Workshops for korrigerende makeup: En særlig anledning til at dele viden, som kan bidrage til at forny deltagernes livsglæde

Img_ Workshops for korrigerende makeup: En særlig anledning til at dele viden, som kan bidrage til at forny deltagernes livsglæde


Da hudproblemer ofte er synlige, kan de sommetider skade en persons selvbillede og påvirke forholdet til andre mennesker både privat og professionelt. For at forbedre dagligdagen for patienter, der lider af synlige hudlidelser, blev der oprettet en workshop for korrigerende makeup på La Roche-Posay Thermal Dermatology Centre i tæt samarbejde med dermatologer, »socio-beauticians« og La Roche-Posay Dermatological Laboratory. Dette initiativ har inspireret mange hospitaler rundt omkring i verden til også at tilbyde workshops, hvor man lærer om korrigerende makeup.

v_small_article-corrective_makeup_workshop_03.jpg

Accept af sit udseende


Den første workshop for korrigerende makeup blev afholdt i 1994 i landsbyen La Roche-Posay i Europas førende centrum for dermatologi (1) i kurbadomgivelser. Dette projekt, som falder ind under en global, terapeutisk tilgang, sigter mod at give patienterne mulighed for at acceptere sig selv igen og blive bedre til at håndtere deres hudproblemer.

Disse workshops er gratis for kurgæster og er primært rettet mod folk, der lider af en lang række meget synlige skønhedsfejl. »Socio-beauticians« hjælper dem med påførselsteknikker, med at vælge den nuance, der passer bedst til enkeltes hud, og de snakker med deltagerne for at hjælpe dem med at føle sig bedre tilpas med sig selv. La Roche-Posay Dermatological Laboratory støtter dette initiativ på to måder: Ved at levere sin makeupserie med optimal tolerance (øjne, læber, negle og foundation), hvor produkterne er skræddersyet til sensitiv hud, er rige på pigmenter og nemme at påføre - hvilket gør det lettere at camouflere skønhedsfejl - og ved at støtte åbningen af nye workshops rundt om i verden økonomisk.

Fornyet selvtillid med ekspertvejledning


Rødme, aknemærker, eftervirkningerne af solskoldninger, bivirkningerne af kræftbehandlinger, vitiligo, lentigo osv. Det er tit svært at forestille sig, i hvilket omfang hudproblemer, kan forstyrre en persons forhold til andre. Arrene er ikke kun fysiske; de er også psykiske.

Derfor afholdes workshops for korrigerende makeup af makeupartister, der er uddannet i psykologi, så de kan behandle hele personen fra både en æstetisk og en psykologisk synsvinkel. Korrigerende makeupteknikker til at camouflere skønhedsfejl er det første trin. Derefter gælder det om at gå endnu videre - om at lære at acceptere sit udseende og føle sig feminin igen. Disse workshops er et sted, hvor der er plads til at lytte, dele og lære, og de hjælper derfor patienterne med at føle sig bedre tilpas med sig selv, genopbygge sociale relationer og livsglæde.

Denne grundlæggende proces kan i visse tilfælde suppleres med individuel eller familie-vejledning fra en klinisk psykolog.

Til dato er der oprettet 90 workshops på verdensplan

v_logo-corrective_makeup_workshop.jpg


Nogle af de største hospitaler og klinikker åbner nu også workshops for korrigerende makeup baseret på den, der startede det hele i La Roche-Posay Thermal Centre.

Kilde: Conseil National des Etablissements Thermaux - Frankrig