#SaveYourSkin

Meget høj solbeskyttelse til dig og demdu holder af
Tjek dig, beskyt dig og opfør dig sikkert i solen

Download
ABCDE metoden

Forstå UVB- og UVA-beskyttelsesfaktorer

v_uva_uvb.jpg

Det kan være rigtig svært at vælge den rigtige solcreme. Med alle de forskellige navne og forkortelser (SPF, PPD) er det ikke altid nemt at finde det, du har brug for: Hvad har vi brug for til at beskytte os bedst muligt?

Sig farvel til solskoldninger

Du skal vælge den rigtige SPF (Sun Protection Factor - solbeskyttelsesfaktor) for at beskytte dig mod solskoldninger og forbrændinger. Den er angivet for alle solcremer, og der er fire niveauer af beskyttelse: lav (faktor 6 til 10), medium (15 til 25), høj (30 til 50) og meget høj (50+).

Afhængigt af din fototype reagerer din hud mere eller mindre hurtigt på solen.

Mens nogle hudtyper bliver hurtigere brune end andre, er andre mere sarte og har konstant brug for høj beskyttelsesfaktor. Din hud er bedre beskyttet med en høj beskyttelsesfaktor. Du skal dog tage mere af produktet på igen hver anden time og bruge rigeligt af det.

Godt at vide: Hvad er min fototype?

Fototypen klassificerer enkeltindivider, alt efter hvordan deres hud reagerer på solen. Der er seks typer:

  • Fototype I: mælkehvid hud (rødhårede), bliver altid forbrændt, bliver aldrig solbrændt, mange fregner.
  • Fototype II: lys hud, bliver altid forbrændt, bliver nogen gange let solbrændt, mange fregner.
  • Fototype III: lys til mørk hud, bliver sommetider forbrændt, bliver altid solbrændt (medium solbrændt kulør), lidt fregner.
  • Fototype IV: mørk hud, bliver aldrig forbrændt, bliver altid solbrændt (mørk kulør), ingen fregner.
  • Fototype V: brun hud, bliver aldrig forbrændt, bliver altid solbrændt (meget kulørt hud), ingen fregner.
  • Fototype VI: sort hud, bliver aldrig forbrændt, ingen fregner.

Mindsk for tidlig aldring

Som med UVB-stråler er der forskellige niveauer af beskyttelse mod UVA-stråler - kendt som PPD (Persistent Pigment Darkening). Solbeskyttelse med en høj PPD giver bedre beskyttelse mod de skader, der forårsages af UVA-strålerne, som er ansvarlige for solallergier, tidlig aldring af huden, forekomsten af pigmenteringsmærker eller nogen gange helt enkelt knopper, og de medfører også en højere risiko for hudkræft.

En solcreme med en fornuftig SPF/PPD-grad giver bedre beskyttelse mod UV-stråler (med andre ord en bredspekteret beskyttelse). Anthelios-serien giver en effektiv beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler takket være en SPF/PPD-grad, der er mere striks end anbefalet af Europa-Kommissionen. Anthelios fås som SPF 30 (høj beskyttelse) og SPF 50+ (meget høj beskyttelse).

Hvad er en UV-beskyttelsesgrad?