3 spørgsmål til eksperten

Makeup til sensitiv hud skal være korrigerende og nem at påføre

Img_Makeup til sensitiv hud skal være korrigerende og nem at påføre

Sensitiv hud er kendetegnet ved, at den let bliver irriteret og ofte er rød. Til denne hudtype er der behov for makeup, som er mild, men samtidig tilstrækkelig dækkende til at være effektiv. Hvad kan du foreslå? Gode råd fra en dermatolog.

Hvad skal jeg være ekstra opmærksom på, når jeg bruger makeup på sensitiv hud?

Sensitiv hud slår nemt ud, så det er vigtigt, at du ikke irriterer den.

Huden skal renses ekstra mildt. Huden skal tilføres fugt med produkter, som er udviklet specielt til sensitiv hud. Makeup skal være både korrigerende og nem at påføre. For at opnå denne effekt blander jeg makeupproduktet med fugtighedscreme, så jeg får en konsistens, som er mere flydende, men som stadig dækker fuldt.

Findes der særlige makeupprodukter til sensitiv hud?

Der findes ingen særlige makeupprodukter til sensitiv hud,

men til denne reaktive hudtype er det vigtigt at anbefale produkter med optimal tolerance. Personligt anbefaler jeg korrigerende foundation specielt velegnet til sensitiv hud. Dette minimerer risikoen for irritation eller øget sensitivitet. Jeg anbefaler, at den korrigerende foundation blandes med fugtighedscreme.

Findes der en særlig teknik til påføring af makeuppen?

Helt sikkert. Hvis du har sensitiv hud, er det vigtigt, at du undgår at gnide, da det kan gøre huden irriteret og rød.

Når du har tilført huden fugt, kan makeupproduktet eventuelt blandes med fugtighedscreme, og påføres med en blød svamp eller med fingerspidserne. Jeg bruger derefter en tyk børste, som jeg dupper huden forsigtigt med for at sikre, at makeuppen er jævnt påført, og at den er udjævnet langs kanterne i ansigtet.

    Anbefalet til dig

    Se alle artikler